Aron Andersson ryter ifrån efter rullstolshånen – stjärnans svar på tal: ”På grund av sådana som dig”

Aron Andersson skriver historia som den första rullstolsburna deltagaren i Let’s dance och gjorde minst sagt succé.

Men för flera tittare var det inte Arons talang som stod i fokus utan någonting helt annat.

Nu ryter Aron ifrån efter elaka hånet på sociala medier.

Tittarsuccén Let’s Dance är äntligen tillbaka och i lördags var det tio kändisar som tog plats på dansgolvet för första gången.

En av dem är äventyraren och elitidrottaren Aron Anderson, 34, som skriver historia i årets säsong. Anton drabbades nämligen av cancer som barn och till följd av det kan han inte gå.

Aron gjorde succé under första deltävlingen och hyllades av många efter premiären.

Men det har inte bara varit glada hejarop. Aron Anderson har också fått ta emot en del näthat.

Aron Andersson utsatt för näthat

På Facebook delar Aron Andersson nu med sig av en kommentar.

”Jag tycker att du ska uppträda på en cirkus. I Let’s Dance hör du inte hemma. Dock måste man beundra ditt fotarbete som är ett väsentligt krav i dans. Kanske du kan rekrytera en skateboardåkare eller någon på rullskridskor till nästa säsong”, skriver en person.

Den elaka kommentaren har fått Aron att se rött och ger svar på tal.

”Hej Håkan!Först och främst vill jag bara tacka för att du tog dig tid att skicka ditt meddelande. Jag kan ana att du låg uppe hela natten rosen-rasande över min fotarbeteslösa framgång i Lets Dance och sen tänkte du att rätt ska vara rätt – jag måste skicka ett meddelande till han den där Aron”, skriver Aron i inlägget och tillägger:

”Angående cirkus sökte jag in till Cirkör men dom tyckte inte att jag platsade där då jag varken kan jonglera eller gå ner i spagat – förlåt om jag gör dig besviken”.

Aron fortsätter:

”Nu till det viktiga i sammanhanget Håkan: DIN FÖRLEGADE MÄNNISKOSYN. Uppskattningsvis lever 15% av jordens befolkning med någon form av funktionsnedsättning. Det är 1,2 MILJARDER människor.Jag tvivlar på att du är en av dem men du har garanterat någon i din närhet som inte riktigt är “normal””, skriver Aron i inlägget och tillägger:

”Anledningen till att jag tackade Ja till att vara med och dansa på bästa sändningstid är såna som du Håkan. Jag vill nämligen visa att det inte spelar någon roll vilka förutsättningar vi har i livet utan vad vi väljer att göra med just dom förutsättningarna. Att det inte spelar någon roll om man är funktionsnedsatt, vilken hudfärg man har, sexuell läggning eller om man bara inte pallar passa in i mallen. Och Håkan det är just på grund av såna som dig som jag och många med mig måste fortsätta slåss för våra rättigheter (och möjligheter).Och det är just på grund av såna som dig som jag kommer fortsätta göra det tills den dagen när jag inte längre får såna här meddelanden”.

DET HÄR ÄR ANLEDNINGEN TILL ATT JAG ÄR MED I LET’s DANCEHej Håkan!Först och främst vill jag bara tacka för att du tog…

Posted by Aron Anderson on Wednesday, March 23, 2022

Stöttas efter hånen

I skrivande stund har inlägget över 11 tusen interaktioner och över 1000 kommentarer. Många hyllar Aron för de viktiga orden och påminner honom om vilken förebild han är.

”Håkan- en liten fjärt i universum. Skäms!Bry dig inte. Vi är fler som tycker att du är stark och helt fantastisk!!!! Det finns alltid andra personer som mår bra av att trycka ner andra, tyvärr. Du är en förebild och du dansade så himla bra”, skriver en person.

”Underbara Aron vilket dräpande svar , sån glöd och saklighet ! Fortsätt kämpa för din och alla människors rätt att vara och göra det vi vill ! ! ! Jag blev djupt imponerad av din fantastiska dans ! Kram och lycka till!”, skriver en annan.

”Ledsamt att det finns människor som är så små att de känner behov av att förminska andra. Aron, du är en stor förebild för oss alla, på många sätt. Lycka till och heja dig på dansgolvet!”, skriver en tredje.