owe thörnqvist

Artisten Owe Thörnqvist fast i Florida – rasar mot Anders Tegnell: ”Bara styr och ställer”

Artisten Owe Thörnqvist, känd för bland annat hitlåten ”Varm Korv Boogie”, är fast i Florida sedan mars i år, och nu har han fått nog.

Nu rasar han mot den svenska coronastrategin, och riktar särskild kritik mot statsepidemiologen Anders Tegnell:

– Hela hans monologartisteri är goddag yxskaft, säger artisten till Aftonbladet.

I början av året resten 91-årige artisten Owe Thörnqvist och hustrun Berit Gullberg, 81, till deras lägenhet i Florida på semester. Planen var att de skulle stanna till mars, för att sedan åka hem till Sverige igen för att medverka på en fest. Så blev det inte, och sedan i mars är paret fast i Florida.

Thörnqvist om Tegnell: ”Goddag yxskaft”

För Aftonbladet berättar Owe Thörnqvist att han är lättad att han missade festen, då flera där ska ha insjuknat i corona, men att vara fast på andra sidan jorden tycker han och hustrun är jobbigt.

owe thörnqvist, anders tegnell
Foto: Fredrik Sandberg, TT / Magnus Andersson, TT

Artisten riktar stark kritik mot Sveriges coronastrategi, och har skrivit en visa om den. Där nämner han bland annat Anders Tegnell, vars metoder han är starkt emot.

– Min lilla dikt handlar om att folk tycker det är bra att få gå ut på barerna och göra som i fornstora dagar och att statsepidemiologen Tegnell bara styr och ställer. Jag känner ju inte karln personligen, men hela hans monologartisteri är goddag yxskaft. Det för ju inte saker framåt. Han tycker väl inte man ska ha munskydd och leva som vanligt så vi uppnår flockimmunitet, säger Owe Thörnqvist till Aftonbladet.