Artistens ursäkt efter orden i Så mycket bättre – Albin Lee Meldau om Charlotte Perrellis dag: ”Uttryckt mig otroligt dumt”

Foto: TV4

Albin Lee Meldau har gjort succé i årets Så mycket bättre. Han är den på förhand kanske mest okände deltagaren för svenska folket, men har fått goda recensioner för sina tolkningar i programmet.

Albin ber om ursäkt i Så mycket bättre

Men inför lördagens avsnitt, där Charlotte Perrelli är huvudperson, väljer han att gå ut med en ursäkt – redan innan TV4-programmet har sänts.

Anledningen är ett resonemang han för i programmet, där han gör en reggea-version av Perrellis Eurovision-vinnare ”Take Me To Your Heaven”.

– Jag fick höra ”ditt uttal suger, tror du att du är Jamaican”. Det är det här med kulturell appropriering, säger Albin Lee Meldau i ”Så mycket bättre”.

Han fortsätter:

– Jag tror att det finns en ras, en kärlek, ett liv, en planet. Jag tror inte på länder, jag tror inte på gränser, jag tror inte på något av det där. Därför tänker jag ta tillbaka det som är mitt. Tycker man inte det är mitt, så kan man gå och lägga sig.

Albin: Har uttryckt mig otroligt dumt

Men nu ber alltså Albin om ursäkt. Han påpekar att det varken handlar om att klippningen av programmet får honom att framstå på ett viss sätt, eller att han kan misstolkas. Han skyller helt enkelt bara på sig själv.

”Måste skriva något som är väldigt viktigt för mig. Jag har sett en förhandsvisning av kvällens så mycket bättre avsnitt och inser att jag verkligen har uttryckt mig otroligt dumt. Det är helt och hållet mitt egna fel och jag kan inte skylla på hur tv4 har klippt. Bara på mitt eget beteende”, skriver Albin i sitt inlägg.

Och fortsätter:

”Jag pratade om musiken jag älskat sen jag va ett litet barn och allt kom ut fel. Vill be om ursäkt för de jag sa om kulturell apropation, jag har inget som helst tolkningsföreträde i frågan. Det jag menade var att kärlek är kärlek och alla har rätt att göra det man älskar och att vi alla är en. Hoppas ni kan ta det till era hjärtan att godta min ursäkt”, fortsätter han.

Läs hela Albins inlägg här:

På sociala medier var det många som uttryckte sin uppskattning över Albin Lee Meldaus tolkning av Charlotte Perrelli-låten ”Take Me To Your Heaven”. Här kan du höra den igen:

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/11885609″ /]

Vad tycker du om årets Så mycket bättre? Skriv gärna en kommentar!

Exit mobile version