Axel Schylströms stora lycka med flickvännen – bekräftar nya steget i relationen: ”Vi kommer…”

Axel Schylström

Foto: Instagram/TT

I somras blev han pappa – nu tävlar han i Melodifestivalen.

Axel Schylström berättar nu om familjens nya stora steg.

– Det blir bättre förutsättningar, säger han till Nöjeslivet.

Det var i februari i fjol som artisten och låtskrivaren Axel Schylström kom med glädjebeskedet: Han och flickvännen väntar barn.

Och i somras kunde paret berätta att de välkomnat en dotter till världen. Axel delade då med sig av familjelyckan på sin Instagram.

”För några dagar sedan blev jag pappa till den här lilla tjejen – och hon är redan mitt allt. Jag hade verkligen ingen aning om att jag skulle bli så SANSLÖST knockad av kärlek. Men det blev jag”, skrev Axel och fortsatte:

”Första gången hon låg på mitt bröst var det som om att alla hål inom mig läkte ihop. På allvar. Det var nog det bästa ögonblicket i mitt liv. Och allt annat i världen känns nu plötsligt ganska oviktigt”.

Stora skammen över sitt utseende efter olyckan

Axel slog igenom i ”Idol” 2015. Och nu är han aktuell i Melodifestivalen för en andra gång.

I lördagens deltävling ska han uppträda med låten ”Gorgeous”. För Nöjeslivet berättar Axel om låtens budskap.

– Den handlar om att man ska vara nöjd med sig själv, inte vara så hård mot sig själv. Att bli kompis med sin spegelbild.

Det är något som Axel själv har erfarenhet av. När han var 19 råkade han ut för en allvarlig olycka där han fick 16 000 volt genom kroppen. Han tvingades tillbringa ett år på sjukhus.

LÄS MER: Axel Schylström skämdes för sina ärr i många år – nu visar han stolt upp dem i Melodifestivalen: ”Har lärt mig…”

I dag är hans kropp täckt av ärr från olyckan. Men han bär ärren med stolthet.

– Till en början var det jättetufft, att gå ut med ärr. Jag skämdes för mig själv, jag hatade min spegelbild. Men stegvis har jag lärt mig acceptera mig själv, säger han och fortsätter:

– Nu har jag kommit så långt att jag ska stå på Melloscenen och framhäva mina ärr.

Stora stödet från familjen i Melodifestivalen

Hela familjen kommer att vara på plats för att stötta Axel i Malmö, berättar han.

Även flickvännen Malin och deras dotter, som nu är åtta månader gammal.

– Hela familjen kommer finnas på plats i arenan. Min dotter kommer få vara i hotellrummet med barnvakt, det blir lite väl stimmigt för henne, säger han.

Stödet från familjen betyder mycket för Axel. Men även om det är stort att tävla i Melodifestivalen, överskuggas det ändå av kärleken till dottern.

– Innan jag blev pappa så lät det klyschigt det här med ’att bli förälder är det största man kan vara med om’, jag tyckte det lät tramsigt och lökigt. Men klyschorna är sanna, det finns inget som slår att bli pappa. Det är det finaste jag varit med om, det slår allt det här med Mello.

Axel Schylström och flickvännen Malin Halvardsson kommer till Ellegalan 2018 på Grand Hotel under fredagen. Foto Christine Olsson / TT

Berättar om familjens stora framtidsplaner

Efter Melodifestivalen berättar Axel Schylström att en turné väntar. Och på privatfronten är det flytt som gäller.

Paret har nämligen köpt en ny lägenhet.

– Vi ska flytta till en större lägenhet. Våran krymper i takt med att våran dotter växer, säger Axel och fortsätter:

– Vi kommer flytta inom Stockholm. Det blir lite bättre förutsättningar. Vi bor lite dumt när man har barn, på våningen högst upp, utan hiss.

I höst väntar även pappaledighet, något som Axel ser framemot.

– Jag tänkte att jag ska vara det i höst men jag vet inte exakt hur länge, mitt jobb är ju sådant att jag aldrig kan stänga av helt.

Vi önskar hela familjen allt gott!

Exit mobile version