Babben Larssons ödesbesked – därför lägger folkkära komikern ner: ”Orkar inte längre”

Tv-uppdragen kommer hon fortsätta med som vanligt.
Men nu meddelar Babben Larsson att en annan, mycket speciell del av karriären är ett avslutat kapitel.
– Jag har inte den där brinnande lusten längre, säger hon till podcasten Nemo möter en vän.

Den folkkära komikern Babben Larsson har i många år varit en firad stjärna både i tv-rutan men också på scener runtom i landet.

På senare år har den glada gotländskan gjort stor succé i flera SVT-produktioner såsom julkalendern ”Mirakel” 2020 och tävlingsprogrammet ”1 mot Sverige” som hade premiär i höstas.

Bäst i test
Babben Larsson i SVT:s succéprogram ”Bäst i test”. Foto: SVT

Babben Larssons succé med Bäst i test

Men det är framför allt ”Bäst i test” som växt till en omåttligt populär tittarfavorit, med Babben och kollegan David Sundin som programledare. Humorshowen där lagen tävlar i olika lekar har sänts sedan 2017 och dessutom belönats med flera priser på tv-galan Kristallen.

Sedan slutet på 1980-talet har Babben dessutom haft en mycket framgångsrik karriär utanför tv:s rampljus – nämligen på olika scener i landet genom sin ståuppkomik.

Men nu meddelar Larsson, som fyllt 65, att hennes karriär som ståuppkomiker är över.

Därför avslutar Babben Larsson karriären som ståuppkomiker

Det avslöjar hon i en intervju med podcasten ”Nemo möter en vän”.

– Jag inte har den här brinnande lusten längre. Jag känner att jag har gjort så mycket inom stand-up så att det är svårt att hitta utmaningar. Det går inte att göra stand-up med vänsterhanden om man vill ha den nivån där jag vill vara, säger Babben Larsson i intervjun med Nemo Hedéns podcast, uppger Expressen, samtidigt som hon meddelar att hon tänker fortsätta med uppdragen inom tv, musiken och skrivandet.

STOCKHOLM 20190830 Programledarna Babben Larsson och David Sundin vid TV-priset Kristallen 2019 på Cirkus. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20190830 Programledarna Babben Larsson och David Sundin vid TV-priset Kristallen 2019 på Cirkus. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Babben Larsson har som skådespelare genom åren också showat mycket på Hamburger Börs i Stockholm med komikerkollektivet R.E.A.

– Jag orkar inte turnera längre på samma sätt. Jag skulle varit på en stor turné 2021 som så klart sköts upp. Och under tiden har min vrist blivit så dålig så att jag inte ska hålla på att turnera mer, säger Larsson i podden.

LÄS MER: Nya bilden på Babben Larssons dotter får folk att häpna – detaljen får alla att gnugga sig i ögonen

Vi önskar dig all lycka nu och i framtiden Babben, och ser fram emot att få se dig mer i tv-rutan, musiken och allt annat framöver!

STOCKHOLM 20211013 Babben Larsson, komiker och programledare, fyller 65 år den 29/10 Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20211013 Babben Larsson, komiker och programledare, fotograferad inför 65-årsdagen den 29/10 2021. Foto: Jessica Gow / TT

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna underbara programledare och skådespelare!