Barnens kärleksfulla gåva till Lasse Berghagen – vackra gesten som lämnats vid kistan
Lasse Berghagen, Jontefonden

Barnens kärleksfulla gåva till Lasse Berghagen – vackra gesten som lämnats vid kistan

Lasse Berghagen var hedersambassadör för Jontefonden – och under söndagen hyllades han under deras årliga insamlingsgala.

Under galan fick Malin ta emot en mycket speciell gåva från stiftelsens barn, en present som nu lämnats vid Lasses kista.

För en månad sedan gick allas vår favorit Lasse Berghagen, 78, ur tiden. Detta efter en längre tids sjukdom.

Stjärnan hade varit sjuk ett tag och och återhämtade sig aldrig ifrån den hjärtklaffsoperation han genomgick i september.

Lars Berghagen, vår Larsan, har i dag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skrev familjen i ett mejl till TT strax efter hans död.

Artistlegendaren blev 78 år gammal och lämnade efter sig sin fru Eva, 71, samt döttrarna Malin, 57, och Maria, 47.

Då begravs Lasse Berghagen

I början på november lät familjen meddela att Lasse Berghagen begravs den 20 november i Hedvig Eleonoras kyrka precis intill Östermalmstorg.

Familjen meddelade också att inbjudningar skickats ut till vänner, familj och tidigare kollegor och man uppmanade också att tänka på Jontefonden, en stiftelse för barn och ungdomar som väntar på eller har genomgått en organtransplantation.

Tommy Ivarsson med familj grundade Jontefonden efter att 15-årige sonen Jonathan Ivarsson gick bort i väntan på nya lungor 2015.

Lasse Berghagen var hedersambassadör för stiftelsen fram till sin död och när stiftelsens årliga insamlingsgala ägde rum under söndagen så hyllades stjärnan.

Fina gåvan från barnen till Lasse Berghagen

Lasses dotter Maria Berghagen och sambon Olof Röhlander var på plats i Göteborg.

Under galan ropades Maria upp på scenen och fick ta emot ett stort blomsterhjärta full med kärlekshälsningar till Lasse Berghagen från stiftelsens barn och ungdomar.

– Det känns jättefint att vara här idag. Pappa var starkt engagerad i Jontefonden och kände verkligen med de utsatta barnen. Nu tar vi upp det här blomsterhjärtat till Stockholm och begravningen imorgon. Jag är övertygad om att pappa hade blivit djupt rörd över det här, säger Maria Berghagen till Aftonbladet.

Blomsterhjärtat har nu lämnats intill Lasses blå kista på begravningen.

Vila i frid Lasse.