Benjamin Ingrossos sanslösa succé – utsedd till Sveriges bäst klädde man: ”Fått tillbaka en rakryggad stolthet”

Bäst klädd – i hela Sverige.
Nu prisas Benjamin Ingrosso återigen.
– Jag har fått tillbaka en rakryggad stolthet som inte har funnits sedan jag var nio år, säger han till Café.

Han har hyllats av kritikerkåren, prisats med Kristallen för TV4-programmet ”Benjamin’s”, sjungit för hundratals miljoner tv-tittare i Eurovision – och nyligen avslutat sin första Europaturné.

Benjamin Ingrosso är glödhet sommaren 2024 när han ger sig ut på en ny Sverigeturné.

Samtidigt kommer nu också beskedet att popstjärnan utsetts till Sveriges bäst klädde man i år. Det är mode- och livstilsmagasinet Café som i över 30 år prisat den mest stilfulle svensken. Enligt magasinet är priset ”Sveriges första och enda internationellt etablerade utmärkelse inom manligt mode och stil”.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM, SVERIGE 20240508 Benjamin Ingrosso anländer till Grammisgalan på Annexet på onsdagen. Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM, SVERIGE 20240508 Benjamin Ingrosso anländer till Grammisgalan på Annexet på onsdagen. Foto: Pontus Lundahl / TT

När Benjamin ombeds beskriva sin stil, förklarar han att han redan tidigt i unga år tyckte det var kul att uttrycka sig via klädesplaggen.

– Jag har fått tillbaka en rakryggad stolthet som inte har funnits sedan jag var nio år. Jag tänker ofta tillbaka på den lille Benji som var så sjukt orädd och gick sin egen väg. Jag var alltid olika karaktärer, det var mitt sätt att fly in i en fantasivärld där allting var möjligt. För mig var just kläder ett sätt att uttrycka mig, säger Benjamin Ingrosso till Café.

Han gillade att efterlikna idoler från förr.

Artikeln fortsätter under bilden.

– Ena dagen gick jag till skolan i smoking som James Bond och andra dagen som John Travolta i röda skinnbrallor och svartfärgat hår. Och då pratar vi Carlssons skola på Östermalm där klasskompisarna kom i slipover och Ralph Lauren-skjortor. Sedan hade jag den där jättelånga Vanheden-perioden med hatt, rutig kavaj och vita italienska dojor med röda strumpor, säger Benjamin och fortsätter:

– En dag kom jag som Stålmannen, eller snarare Clark Kent med superhjältedräkten under kläderna. Så gick jag ut på rasten och slet av mig kläderna för att bli Stålmannen, men då tog läraren mig i nacken och släpade in mig i klassrummet, och som straff fick jag inte följa med på klassutflykten.

Men nu är det ingen som straffar ”Benji” längre – nu prisas stjärnan.

STOCKHOLM 20220825 Benjamin Ingrosso, artist, låtskrivare och musikproducent. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20220825 Benjamin Ingrosso, artist, låtskrivare och musikproducent. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Stort grattis till utmärkelsen, Benjamin!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev