Benny Anderssons fina stöd till Nanne Grönvall

Nanne Grönvall är tillbaka i Melodifestivalen.

Då får hon stöd – av ABBA-ikonen Benny Andersson.

– Han är jättego, säger Nanne Grönvall till Nöjeslivet.

När Nanne Grönvall, 57, ställer sig på scen i Malmö Arena på lördag i Melodifestivalen 2020 – gör hon det för åttonde gången.

Samtidigt står det också klart att hon då medverkat som artist i schlagern i hela fyra olika decennier. Första gången var 1986 med gruppen Sound of Music, på 90-talet vann hon som bekant tävlingen med ”Den vilda” i gruppen One More Time – och under 2000-talet har hon tävlat som soloartist med goda resultat (tvåa 2005 med ”Håll om mig”).

Däremot var hon med som upphovsperson till Arvingarnas ”I do” år 2019 – och räknar man med alla låtar hon uppträtt med och/eller skrivit så har hon alltså tävlat i hela fem olika decennier!

One More Time
Den svenska musikgruppen One More Time med fr. v. Peter Grönvall, Nanne Grönvall och Maria Rådsten framför det vinnande bidraget ”Den vilda” i melodifestivalen på Älvsjömässan i Stockholm 24:e februari 1996. Foto: Jonas Ekströmer / TT / Kod: 1030

På 2010-talet blev det ingen medverkan som artist. I stället präglades rapporteringen runt Grönvall bland annat av hennes utmattningssyndrom. Men nu när almanackan gått in på 20-tal är Nanne tillbaka igen.

Nanne Grönvalls taktik i Melodifestivalen efter kollapsen

I dag mår hon bättre även om hon kommer ha ett speciellt schema för att klara den tuffa pressen som Mello kan innebära.

– Jo tack, jag mår bra efter förutsättningarna. Jag känner mig laddad. Jag går efter lite vad jag lärt mig genom åren, att se till få pauser och så. Det känns bra och roligt. Jag längtar efter lördag och det ska bli jättekul, säger Nanne Grönvall.

Bidraget ”Carpool karaoke” har hon skrivit tillsammans med maken Peter Grönvall.

LÄS MER: Nanne om kärleken till maken Peter

– Det är jättemysigt att jobba ihop! Det är 34 år sen vi var med första gången med ”Eldorado”. Vi har gått igenom några melodifestivaler tillsammans.

Nanne Grönvall
MALMÖ 20200220 Nanne Grönvall som tävlar med låten ”Carpool Karaoke” under en pressträff med deltagande artister inför deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT

Nanne: Så är Benny Andersson som svärfar

Nu har de varit ett par över 30 års tid.

Vad är hemligheten, har du något råd till oss andra?

– Det är naturligtvis en grundkärlek och sen att man tar sig igenom kriser tillsammans och bestämmer sig för att kämpa vidare. Sen är vi olika. Vi har haft tiden att hitta rätt. Men det är klart, man är i en fas utav 33 år som vi har varit ihop nu, och jobbat tillsammans i 40 år. Det tog lite tid och sa inte klick direkt. Men rådet är väl att man kämpar på även i faser som är tuffare, säger Nanne.

Och fortsätter:

STOCKHOLM 20191126 Nanne Grönvall och maken Peter Grönvall under SVT:s presentation av de artister som ska tävla i Melodifestivalen 2020. Foto: Jessica Gow / TT

– När vi väl kämpat igenom de tuffa faserna är ännu starkare tillsammans. Vi har levt halva våra liv tillsammans och känner varandra utan och innan. Vi pratar om allt. Kärleken är starkare än någonsin i dag, skulle jag säga, säger Nanne om sin make Peter.

Peter Grönvall är i sin tur son till ABBA-medlemmen Benny Andersson.

Benny Andersson. Foto: Wikimedia commons
Benny Andersson. Foto: Wikimedia commons

Hur är det att ha Benny Andersson som svärfar?

– Han är jättego’. Hela Peters familj är ju väldigt nära och kära. Det är jättefint, säger Nanne Grönvall till Nöjeslivet.

LÄS MER: Nanne Grönvalls kritik mot SVT – efter beslutet

På frågan om de brukar prata musik och om hon fått något stöd inför årets Melodifestival, svarar Nanne:

– Ja, det kan bli lite musik när vi ses, men vi har inte hunnit prata om det här årets medverkan, vi har varit med så många gånger, jag och Peter. Det är mer så att han helt enkelt önskar lycka till, säger Nanne Grönvall.

Nanne Grönvall om bidraget ”Carpool karaoke” i Melodifestivalen 2020

I bidraget ”Carpool karaoke” sjunger om en återkommande programdel i tv-programmet ”The Late Late Show”. Programledaren James Corden bjuder in kända artister att sjunga med i deras egna låtar, samtidigt som de kör runt i Los Angeles.

Vad betyder årets bidrag ”Carpool karaoke” för dig?

– Den betyder glädje! Jag vill att folk ska bli glad av låten, och skrev den själv efter att ha tittat på de här avsnitten, jag har blivit glad av att se det. Det baseras ju på att programledaren sitter i bilen och har gäster med sig. Och så spelar de gästernas musik sjunger. Det är ett fantastiskt avsnitt med Paul. Jag blev så glad utifrån det kändes det jättebra… hoppas de som tittar på Mello att de känner att de ska bli glada av den. Det är stund av glädje och bekymmerslöshet.

Nanne Grönvall
MALMÖ 20200220 Nanne Grönvall som tävlar med låten ”Carpool Karaoke” under torsdagens repetition inför deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT

Dela gärna vidare för att önska härliga Nanne Grönvall all lycka till!