Beskedet: Anders Lundin återvänder till Robinson – då gör programledaren comeback

Nästan 20 år har passerat, men nu gör Anders Lundin comeback som programledare i Robinson, det avslöjar han i Nyhetsmorgon på TV4.

– Jag får gåshud själv och blir pirrig, säger den folkkäre programledaren. 

Av tittarsiffrorna att döma är Robinson ett av de underhållningsprogram på tv som ses av flest svenskar. De programledare som fått det prestigefyllda uppdraget att leda de påfrestande tävlingarna och dramatiska ö-råden har varit välkända och folkkära profiler. 

Robert Aschberg, Harald Treutiger och Linda Lindorff är bara några av de som hållit ställningarna bland deltagarna på Robinson-ön.

Anders Lundin tillbaka i Robinson

Mellan 1999 och 2003 var det Anders Lundin – även känd som programledare för Allsång på Skansen, som ledde programmet. Det har gått 20 år sedan dess, och nu är det officiellt att Lundin gör comeback som programledare för Robinson

– Det känns lustigt, jättekonstigt, spännande och smickrande. Det är jätteroligt att få frågan igen, säger Anders Lundin när han gästar Nyhetsmorgon i TV4

Anders Lundin återvänder till Robinson. Foto: TT
Anders Lundin återvänder till Robinson. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Öfvergård lämnar Robinson

Kort efter att det meddelats att Anders Öfvergård inte längre skulle leda Robinson meddelade TV4 en annan ändring för programmet. I år ska det spelas in två säsongen av realityshowen – en höstsäsong och en vårsäsong.

LÄS MER: Anders Öfvergårds ord till tittarna – nya beskedet efter långa tystnaden: ”Nu kan jag äntligen berätta…”

Säsongen som sänds i höst kommer att ledas av Petra Malm, 44, känd från bland annat ”Elitstyrkans hemligheter”. Medan Lundin leder programmet som sänds under våren 2023. 

Petra Malm har precis kommit hem från inspelningarna som ska sändas i höst. Enligt Aftonbladet var det den långa tiden iväg från familjen som gjorde att hon valde att endast spela in en säsong.

Anders Lundin gör sig nu redo för att dra till tropikerna och börja spela in vårsäsongen. 20 år efter att han lämnade Robinson-ön. 

– Jag ser mest fram emot krismötena. Jag fick smak för det förra gången, att det aldrig riktigt blir som man har tänkt sig. En tävling som är jättebra men tyvärr blåser bort under natten eller en strand som försvinner i högt tidvatten – sådant är alltid spännande, säger han i Nyhetsmorgon. 

Dela gärna nyheten med fler. Kommer du att följa nästa säsong av Robinson?