Beskedet: Doldisen tar över Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon är för många svenskar en tradition på morgonen – och för somliga lika viktigt som morgonkaffet eller frukostmackan.

TV4:s långkörare har varit med oss i många år nu och startat nyhetsdagen med färska reportage, goda nyheter och intressanta intervjuer. Tillsammans med folkkära programledare som Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist, Tilde de Paula Eby och förr om åren Malou von Sivers och Bengt Magnusson, har tv-programmet utvecklat en nära relation till sina tittare.

Nu har ju dessutom Malous son, Sebastian Haage von Sivers, tagit över skutan sedan Peter Jihde lämnat i våras. På måndagen var det han och Maria Forsblom som ledde morgonprogrammet, och de passade då på att avslöja en liten nyhet för sommaren.

Då tackades nämligen sportmedarbetaren Axel Pileby för sin medverkan i programmet under fotbolls-VM. Mot slutet av intervjun avslöjade sedan Sebastian att det kommer bli Axel som leder hela Nyhetsmorgon framöver.

– Det ska bli spännande. Mycket spännande, en utmaning, säger Axel Pileby i Nyhetsmorgonsändningen på tisdagen enligt sajten Hänt.

Maria berättar att det är kommande onsdag som Axel ska göra sin debut, men hon säger inte med vem Axel ska leda programmet med, eller om han kommer ro skutan själv.

Axel ler då han medger att han har nerverna utanpå inför premiären.

– Hmm, nu bygger vi upp det här. Jag är redan nervös, säger han.

Axel Pileby Nyhetsmorgon
Foto: Youtube/TV4

Till hösten kommer Axel att återgå till sin roll som sportreporter på TV4, uppger Hänt. Då får ju tittarna också tillbaka sommarlediga Jenny och Steffo med flera i rutan.

Foto: Youtube

Nu tycker jag vi önskar Axel stort lycka till inför premiären i Nyhetsmorgon! Detta kommer gå galant!