Beskedet: Tilde de Paula Eby blir TV4:s julvärd – konkurrerar med Lars Lerin på julafton

I vanlig ordning är det dags för julvärdar i både SVT och TV4.

Nu står det klart att Tilde de Paula Eby kommer göra tittarna sällskap på julafton i TV4.

– Det har varit ett svårt år och det blir en annorlunda jul. Att få vara sällskap, för de som vill det, på julafton ser jag som det finaste, säger Tilde de Paula Eby i ett pressmeddelande.

För en kort tid sedan stod det klart att det blir Lars Lerin som kommer axla rollen som SVT:s julvärd.

Efter beskedet hyllade läsarna kanalens beslut att välja just den folkkära konstnären och tv-profilen, något som Lars själv svarade på och tackade för.

– Det är ju väldigt roligt att det mest är positiva kommentarer. Det känns skönt faktiskt, att jag kan vara mig själv. Jag behöver inte vara något proffs i rutan, utan får göra det mitt på sätt och sen får det gå som det går, har Lars Lerin tidigare till Nöjeslivet.

Han förklarade samtidigt att det inte var helt självklart att tacka ja på en gång, och att det finns en nervositet inblandad.

– Ja, det var det. Klarar jag av det överhuvudtaget i direktsändning prata rätt i kameran? Det har jag aldrig gjort. Så det är skrämmande. Men jag måste försöka, säger Lars Lerin.

Lars Lerin är SVT:s julvärd 2020. Foto: Ulrika Malm/SVT

Orden till alla ensamma i jul

Till alla som kanske kommer att sitta ensamma på julafton – särskilt i samband med restriktionerna under coronapandemin – hade han ett särskilt budskap.

– Man kan väl säga att det kommer en vardag efter det här också, man kan väl låtsas att det är en måndag. Man behöver inte sitta och känna efter att det är jul. Jag tycker själv det kan vara arbetsamt med helger. Kanske inte nuförtiden, men tidigare i mitt liv har jag mer tyckt om den grå vardagen och inga större högtider. Man får se på tv helt enkelt, det är tur att vi har tv:n.

LÄS MER: Marianne Mörcks stöd till Lars Lerin – bakom kulisserna: ”Det är därför vi älskar dig”

Tilde de Paula Eby blir julvärd

Nu kommer TV4 också med ett drag i juletider.

Även kanalen har sedan några år tillbaka en tradition med att ha en julvärd på plats i rutan, och detta år är inget undantag.

Tilde de Paula Eby
Foto: TV4/Cmore

Nu meddelar kanalen att det blir ingen mindre än Tilde de Paula Eby som kommer axla rollen.

– Jag har återigen fått det ärofyllda uppdraget att vara julvärd på TV4 och i år känns det viktigare än någonsin. I år är vi många som inte får fira jul som vi brukar – som inte får vara med de vi älskar. Det har varit ett svårt år och det blir en annorlunda jul. Att få vara sällskap, för de som vill det, på julafton ser jag som det finaste, säger Tilde de Paula Eby i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi har inte kunnat gå på julkonserter, vi har inte kunnat njuta av luciatåg, vi har inte fått vara i kyrkan för julnattsmässa eller julottan. Därför känns det särskilt bra att avsluta julafton tillsammans med Sveriges artistelit och bjuda på en varm och underhållande julkonsert med sång, dans, barnkör och allt som hör julen till. Vi gör liksom det bästa vi kan av den här julen, säger Tilde de Paula Eby.

Vad tycker ni om detta? Vem kommer ni vilja spendera julaftonen med? Tilde eller Lars?

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.