Foto: TV4

Beteendet i Robinson får tittarna att rasa

En ny säsong av ”Robinson” är nu igång och redan första veckan bjuder programmet på hög dramatik. En person som verkligen sticker ut är Roger Flink, som har lyckats uppröra hela sitt lag efter flera själviska beslut. Och nu verkar det som att tittarna har fått nog av deltagaren.

Lyssna på Rickard Olssons nya succépodd här:

Höstens säsong av ”Robinson” kommer med två stora förändringar – Petra Malm kommer in istället för Anders Lundin och programmet börjar med tre lag istället för det vanliga två.

De tre lagen fick göra upp om två platser i ”Robinson” medan det tredje skulle hamna i örådet – och det började direkt med en intensiv tävling.

Petra Malm förklarade tävlingen, och paniken syntes genast i deltagarnas ögon. Uppgiften var att hänga i varsin bur som sakta sänktes ner i vattnet. Om en enda lagmedlem inte klarade att hålla andan, fick för många kallsupar och tvingades lämna buren – förlorade hela laget.

Flera deltagare kämpade synbart för att undvika att svälja vatten, och ljudet av hostande ekade genom tävlingen.

När det bara var två lag kvar i tävlingen var det slutligen Roger Flink som gav upp och gav därför ena platsen i Robinson till sina motståndare.

Men han fick en chans att revanschers sig i en förhandling med Thomas, som var den som gav upp i tävlingen för det andra laget.

Roger berättade att han arbetade med att förhandla avtal, vilket fick lagkamraterna att jubla i förväntan. Men när han återvände visade det sig att han bara säkrat en fördel för sig själv. Samtidigt hade Thomas lyckats förhandla fram en fördel för hela sitt lag inför den avgörande tävlingen om sista platsen i ”Robinson”

– Säger man att man till laget att man ska förhandla för laget, så gör man det. Nu var det inte så och det gillar jag inte, sa lagkamraten Maxim.

Roger fick lagkamraternas frustration att växa ytterligare när han under den avgörande tävlingen valde att sabotera för sitt eget lag genom att stå över och gömma en pusselbit.

Hans agerande har upprört flera tittare, och nu hoppas många på att han inte får stanna länge i ”Robinson”.

Som Roger Flink förstörde premiäravsnittet med sitt egoistiska falskspel, tappade intresset för Robinson direkt”, kommenterar en person på ”Robinsons” Facebook-sida.

Roger har verkligen gjort sig själv till måltavla. Tycker inte synd om honom om han åker ut”, tillägger en annan.

Ut med Roger”, skriver en tredje.

LÄS MER:
Kattis Ahlström tackade nej till att leda Robinson
Roger Flink borde lämna ”Robinson” omedelbart