Foto: Pontus Lundahl, TT/ Janerik Henriksson, TT

Björn Skifs äktenskapsförord med Pernilla

Björn Skifs och hustrun Pernilla har varit gifta sedan 1988. Men deras äktenskapsförord har omförhandlats långt senare. Så här skyddar stjärnan sina miljoner.

Björn Skifs är en av Sveriges mest älskade artister, med hits som ”Michelangelo” och ”Hooked On A Feeling”, som även gav honom internationell framgång. Hans karriär har varit lång och framgångsrik, och privat har han haft en lika stabil relation med sin hustru Pernilla. De gifte sig 1988 och har stått vid varandras sida sedan dess.

”Största turen är att jag träffade Pernilla”

Trots en stor åldersskillnad – Pernilla var 21 och Björn 39 när de träffades – har paret hållit fast vid varandra både i privatlivet och i arbetet. För Aftonbladet har Björn berättat om hur han en gång var ”tafatt” vad gäller kvinnor, men vågade ta steget när han mötte Pernilla.

– Jag har haft tur i mångt och mycket, men den största turen är att jag träffade Pernilla – och framför allt att hon ville ha mig, berättar artisten för tidningen.

Trots kommentarer om deras åldersskillnad har de stått emot kritiken, och nu, över tre decennier senare, kilar de fortfarande stadigt.

Parets äktenskapsförord

Vad gäller äktenskapsförordet mellan dem så skapades ett när de gifte sig, där deras egendomar skulle vara enskilda. Men efter 23 år som gifta valde de år 2011 att omförhandla detta, något även Expressen skrivit om.

Numera ska fastigheter, bilar, bankmedel och lösöre delas lika vid en eventuell separation enligt tidningen. Men Björn Skifs aktiebolag, Björn Skifs Musikproduktion, och dess tillgångar förblir hans egna, och Pernilla får ingen avkastning från hans bolag, som dragit in miljoner, vid en eventuell skilsmässa.

Ni är så fina ihop, vi önskar er allt gott!

LÄS MER