Björn Skifs avslöjar hemligheten bakom halsbandet han alltid bär med sig

Björn Skifs är en av våra mest folkkära artister genom tiderna. Han är mångsidig och en sann underhållare ut i fingerspetsarna!

Mycket har skrivits om evigt unge Skifs, 70, men en omtalad detalj har förblivit en hemlighet. Tills nu.

Hans halsband har varit omtalat och många har spekulerat varifrån den kommer och om det är en Torshammare eller något annat. Nu berättar Skifs själv historien bakom smycket, skriver Expressen.

Björn Skifs har underhållit svenska folket i hela fem decennier, och det är ingen överdrift att kalla honom en av våra allra mest folkkära musiker. Att han vunnit Melodifestivalen två gånger (1978 och 1981), toppat amerikanska Billboard-listan med ”Hooked on a feeling” och dessutom agerat skådespelare i filmklassiker som Drömkåken och Strul behöver knappt nämnas längre – allt detta sitter i den svenska folkskälen.

Trots att mycket har skrivits om Björn och han har fått berätta om sitt liv många gånger kommer ibland nya saker om Skifs som nyheter även för de mest inbitna fansen.

Många har noterat att Skifs ofta bär ett speciellt halsband – både på och utanför scenen. Det har spekulerats i media om det skulle kunna vara en Torshammare eller någonting annat.

Men nu tar Skifs äntligen bladet från munnen – och avslöjar hemligheten bakom det speciella smycket.

Foto: Wikimedia

Här på bilden ovan kan man tydligt se silversmycket. Det ser ut som en uppochnedvänd hammare, och det visar sig att Skifs fått den av sina söner.

Foto: Wikimedia

– Jag har fått den av mina söner. De är eller var lajvare, och var mycket nere på Medeltidsveckan på Gotland, och hittade den här något år, säger Björn Skifs till Expressen.

Han fortsätter:

Foto: Youtube

– Jag blev jätteglad för den här, och tycker dessutom att den är snygg. Det har ingenting med E-Type att göra eller så, säger Björn Skifs.

Han är själv inte helt säker på vad det är. Men huvudsaken är ändå att han tycker om den – och det gör han.

– Sen är jag inte säker på att det är en Torshammare. Jag tror att det är ett urgammalt kors, även om det ser ut som en hammare.

Dela gärna detta vidare om du också älskar Björn Skifs!