Foto: Julius production/press

Björn Skifs bor i drömkåken – värd flera miljoner

Björn Skifs är den tidlösa artisten, skådespelaren och underhållaren som gett oss mängder av hits och oförglömliga stunder på scenen samt vita duken.

Så bor han tillsammans med hustrun Pernilla.

Björn Skifs behöver knappast någon närmare presentation. Genom åren har han briljerat på scener, i filmer och på topplistorna. En mer folkkär profil får man nog leta länge efter.

Redan på 60-talet dundrade han in i svenska underhållningsbranschen. Han blev snabbt en uppmärksammad person, och det tog inte speciellt lång tid innan framgångarna staplades på varandra.

1974 slog han igenom internationellt med låten ”Hooked on a feeling”, som toppade Billboardlistan i USA i april, vilket i år är 50 år sedan. Utöver artisteriet så har Björn Skifs också haft en karriär som skådespelare. Med filmer så som ”Strul” och ”Drömkåken” har han gett oss kultförklarade filmminnen.

Här bor Björn Skifs

Från början kommer Björn som bekant från Vansbro i Dalarna. Genom åren har han bott både på Södermalm och i Nacka. Men i och med att han och hustrun Pernilla gifte sig så valde de att flytta ut på landet.

– Vi ville ha lite mer landet, men ändå inte för långt från jobb och stan, har Björn Skifs sagt till tidningen Mitt i Värmdö.

Tillsammans med hustrun Pernilla Skifs så bor Björn sedan 1988 i Haninge utanför Stockholm. Huset är från början en prästgård med anor från 1700-talet och har en boarea på 393 kvadratmeter enligt Booli.

Björn och Pernilla köpte gården för 2,5 miljoner kronor 1988 enligt Expressen. Och med åren så har värdet ökat ordentligt. Enligt sajten Booli så är gården värderad till omkring strax över 7 miljoner kronor.

Nedan kan du se en bild på huset.

Björn Skifs hus i Haninge.
Foto: Holger.Ellgaard/Wikimedia commons

LÄS MER: