Här får Björn Skifs stående ovationer – tilldelas hederspris på Barncancergalan

Björn Skifs prisas på Barncancergalan. Foto: Anna Schori/Barncancerfonden & Henrik Montgomery/TT

Björn Skifs prisas på Barncancergalan. Foto: Anna Schori/Barncancerfonden & Henrik Montgomery/TT

En stående ovation för en ikon.
Här tilldelas Björn Skifs pris till Gösta Ekmans minne på viktiga galan.

Varje år delas hederspriset till Gösta Ekmans minne ut på ”Barncancergalan – Det svenska humorpriset”. Utmärkelsen ska gå till en person som ”genom en lång och framgångsrik karriär i humorns tecken fått svenska folket att skratta vid många tillfällen”.

Tidigare årgångar har ikoner som Birgitta Andersson, Galenskaparna & After Shave, Suzanne Reuter och Lasse Åberg tilldelats utmärkelsen som i fjol gick till revydrottningen Eva Rydberg. Nu sällar sig Björn Skifs till den skaran.

Björn Skifs prisad med Papphammar-statyett

På måndagkvällen fick ”Hooked on a feeling”-sångaren kliva upp på scenen och ta emot publikens stående ovationer. Skifs som genom åren gjort betydande insatser för att locka fram skratt hos svenska folket, med filmklassiker som ”Strul”, ”Drömkåken” och tv-favoriter som ”Kryzz” och ”Tack för kaffet”. Han fick ta emot Papphammar-statyetten, föreställande Ekmans klassiska humorfigur, på Berns i Stockholm.

Björn Skifs lyfte Papphammar-statyetten mot skyn samtidigt som applåderna aldrig tycktes vilja ta slut. Kvällen var förstås tillägnad den viktiga frågan om att utrota barncancer. Under galans gång fick tittarna ta del av gripande berättelser från barn med cancer samtidigt som Sveriges komiker hyllades och prisades.

– Det brukar vi säga: ”När livet är som tyngst, då behövs skrattet som allra mest.” Och de här familjerna som är mitt uppe i det här, hur viktigt skrattet är för dem- och hur tacksam man är mot de som får en att skratta, säger Carina Berg, som ledde galan för nionde året i rad, till Nöjeslivet.

LÄS MER: Carina Berg om Barncancergalan: ”Då behövs skrattet som allra mest”

28 miljoner till forskningen

Efter galan kunde Barncancerfonden meddela att 28 miljoner kronor samlats in till forskningen.

– Jag känner mig både stolt och rörd över det engagemang som visats under kvällen, det vittnar om att vi är många som vill vara med och bidra till den livsviktiga barncancerforskningen, säger Anne Bergsten, exekutiv producent för Barncancergalan – det svenska humorpriset på Barncancerfonden, i ett uttalande.

Hon fortsätter:

– Till er vill jag rikta ett stort varmt tack, men jag vill också passa på att tacka alla de modiga barn och familjer som varit med och delat sina berättelser här ikväll, ni sätter ord på vad det kan innebära att drabbas av barncancer, det är för er vi finns till.

LÄS MER: Därför saknades Mikael Persbrandt i ”Vilket Liv!” med Peter Haber

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version