Björn Skifs kämpar mot tårarna när stjärnorna ger sig på hans klassiker – sek senare är inte ett öga torrt

Ingen gör den här som Björn Skifs, men när Björn Dixgård från Mando diao och de andra stjärnorna klämmer i från tårna så är det svårt att inte fälla tårar.

Se det underbara klippet i videon nedan.

Björn Skifs är mannen, myten, legenden som genom åren blivit en av våra mest älskade underhållare.

Under sin karriär har han medverkat i mängder av föreställningar, tv-program och filmer och inte minst sin musik. För detta har han genom åren fått ta emot mängder av priser och utmärkelser.

1984 belönades Skifs med Karamelodiktstipendiet och 1995 tog han emot Guldmasken som Bästa manliga musikalartist för sin roll i ”I hetaste laget”. År 2008 fick Skifs en inbjudan till slottet där kung Carl XVI Gustaf ville dela ut Hans Majestät Konungens medalj i åttonde storleken till den populäre sångaren.

Björn Skifs hyllas i Allsång på Skansen

2017 fyllde Björn Skids 70 år och det firades med ett hyllningsnummer i programmet ”Allsång på Skansen”.

Björn Skifs var själv var på plats i publiken men hade ingen aning om vad som komma skulle. Plötsligt börjar Björn Skifs mest älskade låtar spelas upp en efter en.

Björn Skifs hyllas i Allsång på Skansen
Foto: Youtube

Till slut ställde sig Björn Dixgård, från indierockgruppen Mando Diao på scenen tillsammans med Louise Hoffsten, Sanna Nielsen och Linnea Henriksson och brände av ”Håll mitt hjärta” inför både Björn Skifs själv och hans fru.

Det är tydligt att de båda blir berörda av stjärnornas finstämda sång och det var inte bara Skifs-familjen som tog sig för hjärtat av framträdandet.

Publiken jublar rakt ut

När Björn Dixgård tar i från tårna med sin riviga röst, var det flera i publiken som inte kunde hålla tårarna tillbaka.

Det här framträdandet gav mig rysningar ner till fotknölarna.