Björn Skifs livsbeslut med med 18 år yngre hustrun Pernilla – nya planen för framtiden: ”Jobbigt att vara…”

Björn Skifs är aktuell med succéshowen En värld av Skifs i regi av hustrun Pernilla.

Nu berättar Björn Skifs om framtiden och nya livsbeslutet med hustrun.

Allas vår älskade Björn Skifs stått på scenen i över sex decennier och genom åren har han hunnit med att spela på landets alla scener, medverkat i Melodifestivalen, skådespelat i filmer och varit skapare till den första svenska låten på amerikanska Billboardlistan.

Ja, Björn Skifs har många ess i rockärmen.

Björn Skifs karriär

Under 1970- och 80-talet deltog han i Melodifestivalen fyra gånger som soloartist – och vann två av dessa med Det blir alltid värre framåt natten (1978) och Fångad i en dröm (1981).

Men kanske är det så att Michelangelo, som hamnade på en femteplats i Melodifestivalen 1975, har blivit en betydligt större hit.

Nästa år är det 50 år sedan Hooked on a feeling med hans grupp Blue Swede blev den första svenska låten någonsin på första plats på den amerikanska Billboardlistan.

I år är det dessutom 35 år sedan han gjorde sin första långfilm Strul – som lockade 789 000 biobesökare, vilket gör den till en av de mest sedda svenska filmerna genom tiderna.

Björn och Pernilla Skifs
Foto: Marc Femenia , TT/ JANERIK HENRIKSSON / TT

Björn Skifs om samarbetet med hustrun Pernilla

Just nu är han aktuell med succéshowen En värld av Skifs.

Den har tidigare dragit fullt hus under två säsonger på Hamburger Börs i Stockholm.

Nu är det dags för Skifs att bjuda in Göteborg och Malmö till samma show och regisserar gör naturligtvis hustrun Pernilla.

Pernilla och Björn träffades bakom scenen på Cirkus i Stockholm, då var Björn 38 år och Pernilla 20.

Paret gifte sig 1988 och firar 35-årig bröllopsdag i år.

– Det är vi förstås väldigt stolta och glada över. Vi hade mycket tur som träffade rätt. Jag tycker att Pernilla är fantastisk på alla sätt och jag saknar henne faktiskt bara vi är borta en stund från varandra, säger han till Allas.

Men de lever inte bara ihop, paret har också jobbat ihop sedan 2000.

– Det har alltid fungerat jättebra att arbeta tillsammans, vi kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt även där. Dessutom kan vi jobba en hel del hemifrån och klarar ändå av att hålla isär med privatlivet. Annars hade det säkert varit tuffare. Båda säger vad vi tycker, även om vi sällan bråkar eller tjafsar. Vi tänker lika, men lagom olika för att det ska bli diskussioner. Sedan är det perfekt att båda älskar sport och att resa, säger Björn till Allas.

Skifs nya livsbeslutet med Pernilla

Under pågående show kommer Björn att spela torsdag-lördag, först i Malmö och sedan Göteborg. Under den perioden kommer han och Pernilla veckopendla hem till gården i österhaninge.

– Jag har alltid gillat att turnera, men är väldigt trött på resandet. Eftersom vi behöver ta hand om huset och vår katt åker vi hem på söndagar och tillbaka på onsdagar. Något som är betydligt lättare att göra tillsammans och dessutom hade det varit jobbigt att vara borta så mycket från varandra.

Underbara ni, vi önskar er stort lycka till!