Björn Skifs om livsförändringen – efter hälsobeskedet: ”Om jag ska vara ärlig så…”

Han är 72 år men har fortfarande en minst sagt fullspäckad kalender.

När Björn Skifs gästar ”Renées brygga” berättar den folkkära artisten om hans förändring och val inför en kommande pension.

– Jag är mitt i livet men om jag ska vara riktigt ärlig så har jag haft min topp för ett bra tag sen, säger han i programmet.

Björn Skifs är en av landets mest älskade artister.

Han har inte bara röjt framgångar i Sverige, utan skrev även svensk musikhistoria när han tillsammans med bandet ”Blue Swede” toppade USA:s Billboardlista med ”Hooked on a feeling”, 1974.

I dag är han 72 år gammal och fortsätter turnera och är under våren aktuell med sin egen självbiografi.

Men även om han håller igång, har han tvingats ta ett livsbeslut.

– Saktare och saktare börjar jag nog att trappa ner. Jag säger nej till väldigt mycket mer saker och det känns skönt tycker jag. Jag behöver inte hugga på allt som rör sig som det var förr, säger Björn Skifs när han gästar ”Renées brygga”.

Björn Skifs om svåra krämporna

I ett samtal med Renée Nyberg frågar hon honom var han står just nu i livet, och Björn beskriver hur han längre inte känner sig på topp.

– Jag är mitt i livet men om jag ska vara riktigt ärlig så har jag varit på topp för ett bra tag sen, yrkesmässigt, kroppsligt och fysiskt. Man märker ju det, krämporna är som de är, säger Björn.

Kämpat mot blygheten

Han vill samtidigt lyfta fram att även om svenska folket har fått en viss bild av honom som en mysig nallebjörn stämmer det till viss del, men inte alltid.

– Jag är inte den här glada, spralliga, mysiga nallebjörnen under en hängbjörk och står och fånler. Det är inte jag hela tiden, säger han och fortsätter:

Tillsammans med Benjamin Ingrosso och Sarah Sjöström gästar Björn Skifs ”Renées brygga”. Foto: TV4

– Innerst inne är jag blyg. Jag har kämpat bort väldigt mycket. När jag ställer mig på en scen är det borta. Men privat kan jag vara väldigt tillbakadragen. Jag är ingenting för sånt där small talk eller cocktailpartys. Det är det värsta jag vet. Jag blir alldeles förlamad och går och ställer mig i ett hörn och tänker på andra grejer.

Då väntar du på att någon ska komma fram då?, frågar Renée.

– Ja de får de väl göra, men helst inte, säger han och skrattar.

Vi är glada att du fortsätter dela med dig av din glädje Björn! Du har många många år kvar!