Björn Ulvaeus ilska efter anklagelserna – Abba-stjärnan ryter ifrån: ”Ren och oförfalskad lögn”

Björn Ulvaeus anklagas för exploatering av Djurgården i Stockholm.
Nu ryter Abba-medlemmen ifrån.
”Jag kommer aldrig att verka för att det ska bli någon mer Abba-anläggning på Djurgården, skriver han i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Det har blossat upp till strid om Djurgården i Stockholm på senare tid.

I centrum står bland andra Björn Ulvaeus, som är med och driver Abba-museet. Kritiker menar att Ulvaeus via en ”brutal utbyggnad” av hotell- och konferensanläggning vill skapa ett slags ”Disneyland” i nationalstadsparken i huvudstaden.

Det var i helgen som författaren och journalisten Claes Britton gick ut i DN och uppmanade till ett stopp för Björn Ulvaeus byggplaner på Djurgården i Stockholm. I debattartikeln skrev Britton bland annat att ”nya exploateringar ska vara förbjudna, inte bara i lagtexten, utan också i praktiken – även om man heter Björn Ulvaeus”.

Nu ryter Ulvaeus ifrån – ordentligt.

STOCKHOLM 20191126 Björn Ulvaeus. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Björn Ulvaeus ryter ifrån: ”Ren och oförfalskad lögn”

I ett svar till Britton skriver Abba-medlemmen att uttrycket ”Disneyland” var någonting som ”olyckligtvis flög ur” vd:n för Ulvaeus fastighetsbolag Pop House Sweden, Per Sundin. Enligt Ulvaeus ligger det ingenting i att han skulle vilja skapa ett slags Abba-land på Djurgården med Disneyland som förlaga.

”Jag kommer aldrig att verka för att det ska bli någon mer Abba-anläggning på Djurgården. Det som en arg skribent på DN Debatt så hett önskar ska vara sant är alltså ren och oförfalskad lögn”, skriver Björn Ulvaeus i sin debattartikel i Dagens Nyheter.

Björn Ulvaeus: ”Jag älskar Djurgården”

Han beskriver också hur han tillsammans med Benny Andersson satt upp flera föreställningar i samband med en utbyggnation av Cirkus på Djurgården. Alltifrån Chess till Mamma Mia och Kristina från Duvemåla har satts upp där.

Ulvaeus menar att han nu vill hjälpa Djurgården att leva upp, såsom det enligt honom gjort förr i historien.

”Jag har en vision om att i framtiden vara med och skapa innehåll till alla anläggningar på Djurgården som jag har fått privilegiet och möjligheten att råda över, därför att jag älskar Djurgården”, skriver Ulvaeus i debattartikeln som man kan läsa i sin helhet här (via DN.se).

STOCKHOLM 20150415 Björn Ulvaeus presenterade här planerna på ‘Mamma Mia! the Party’ på restaurang Tyrol på Gröna Lund, bara ett stenkast från ABBA The Museum. Premiär skedde i januari 2016. Foto: Claudio Bresciani / TT