Björn Ulvaeus klar för ”Benjamin’s” så lockade Ingrosso Abba-giganten till succén: ”Han ville…”

Det är dags för en ny säsong av tittarfavoriten ”Benjamins kök”. I fredagens avsnitt av ”Bergfeldt” avslöjar han vilka gäster som blivit inbjudna i år.

En av dem är ingen mindre än Björn Ulvaeus.

Mat- och musikprogrammet ”Benjamin’s” har blivit en stor favorit hemma i tv-sofforna.

Benjamin Ingrossos hyllade program sändes för första gången i februari 2021 och ytterligare en säsong visades under 2022.

I programmet är får Benjamin bjuda gästerna på det han gillar allra mest, nämligen mat och musik.

Genom åren har ett flertal stora artister och andra folkkära profiler dykt upp i rutan. Bland andra Tommy Körberg, Tina Nordström, Linnea Henriksson, Harpo, Steffo Törnquist, Sarah Dawn Finer, Jerka Johansson och inte minst Benjamins egen farmor och farfar.

Foto: TV4

Det har varit en mängd givande samtal, god matlagning med hjälp av stjärnkockar och det har bjudits på en rad oförglömliga musikframträdanden.

LÄS MER: Benjamin Ingrosso vann kristall för ”Årets tv-personlighet”: ”Hade inte kunna drömma om…”

Då börjar Benjamins kök 2023

Nu är det snart dags för en ny säsong att dra igång och även i år väntas några riktigt stora profiler dyka upp i Benjamin Ingrossos kök. Närmare bestämt den 13 april 2023.

I Carina Bergfeldts talkshow ”Bergfeldt” berättar Benjamin Ingrosso mer om den nya säsongen.

På frågan om vilken som är den största gästen i år, svarar han:

– Den coolaste gästen jag fick med mig var nog Björn Ulvaeus, säger Benjamin Ingrosso i programmet.

LÄS MER: Teds dotter Sara Zacharias nya otroliga gåva till Benjamin Ingrosso – som tv-tittarna missade

Benjamins oväntade samarbete med Björn Ulvaeus

Benjamin berättar vidare att han och Björn haft en kontakt i två år tillbaka. Allt började med att Björn Ulvaeus assistent hörde av sig till Benjamin och frågade om Björn kunde ringa Benjamin på FaceTime.

Ett tag trodde Benjamin att han hade blivit prankad, men så var inte fallet. I stället ringde Björn Ulvaeus upp och berömde Benjamins musik.

– Han ville veta hur jag skapar musik, han hade då sett mitt program och tyckte att det var musikaliskt, att det var härligt och att det kändes på riktigt. Han ville veta hur jag skrev mina låtar, säger Benjamin och verkar fortfarande lite chockad.

Benjamin Ingrosso och Björn Ulvaeus
Foto: SVT, Adam Ihse/TT

Ett halvår senare hörde Björn Ulvaeus av sig igen, denna gång med en förfrågan om Benjamin ville vara med och skriva en låt till Pippi-musikalen ”Pippi på Cirkus” som Björn varit med och skapat.

Benjamin tackade ja och sedan har samarbetet flutit på. Björn Ulvaeus har även varit med och skrivit text till en av Benjamins låtar.

– Jag hade skrivit en låt hemma som jag tyckte var väldigt fin så jag testade att skicka den till honom. Sedan kom det på brevlådan, så hade jag fyra olika alternativ på texter.