Blå Lagunen-stjärnan Brooke Shields poserar toppless vid 56 – vill visa att skönhet inte har någon ålder

Brooke Shields hänförde världen med sin skönhet när hon slog igenom i filmen “Blå Lagunen”, som var en enorm succé 1980. Då var hon bara 15 år gammal, men vid 56 års ålder visar hon att skönhet inte har någon ålder. 

I en ny kampanj poserar 50 plus:aren toppless, för att inspirera äldre kvinnor att “äga” sin sexualitet. 

Brooke Shields har i sin ungdom toppat ett flertal listor över världens vackraste skådespelerskor. Genombrottet i filmen Blå Lagunen gjorde henne till en idol internationellt. Alla ville se ut som Brooke, som bara var 15 år gammal när filmen kom ut. 

Idag är skådespelerskan 56 år, och det är ingen överdrift att säga att hon fortfarande är strålande vacker. 

Brooke Shield toppless

Att fylla 50 stoppade inte stjärnan från att modellera och vara ansiktet utåt för varumärken hon gillar. Och erbjudanden från kända varumärken fortsätter att trilla in. 

På Instagram visar hon upp ett av sina senaste samarbeten som fått mycket uppmärksamhet. Detta då hon vid 56 års ålder poserar toppless för en ny Jordache-kampanj. 

I en intervju med People säger stjärnan att hon verkligen uppskattade detta ögonblick i sin karriär. 

”Det är en sådan ära att vara i min ålder och vara representerad”, säger Brooke Shields. 

”Jag känner mer omfattningen av det. Det finns en kunskap som kommer med åldern, och det här känns mindre som ett jobb och mer som ett privilegium”, tillägger hon. 

Brooke Shields vägrar retuschera bilder

Brooke ser otrolig ut i annonsen där hon modellerar i ett par jeans för vårkampanjen 2022. Bilderna är tagna av den berömda fotografen Cass Bird. 

På bilderna är den idag 56-åriga skådespelerskan endast iförd jeans. Men för Brooke är bilderna mer än bara en snygg annons för ett klädmärke. De är ett viktigt budskap om kvinnor och åldrande. 

För People berättar hon att hon vill avdramatisera nakenhet bland äldre kvinnor, och visa att åldrande är något vackert. 

Stolt över sin kropp

Det flesta bilder behandlas och retuscheras idag, men Brooke har varit noga med att hon vill ha ärliga bilder, då hon tycker att äldre kvinnor ska “äga sin sexualitet”. 

”Det här är min 56-åriga kropp”

”Det var viktigt för dig att veta att det här är min 56-åriga kropp, för att bekämpa retuscheringen”, säger skådespelerskan. 

Brooke hyllar företaget hon samarbetar med, som valt att omfamna skönheten i hennes ålder. 

”Jordache hade en stor del i den där barriärbrytande mentaliteten”, säger hon till People. 

Hon fortsätter:

”De hyllar idén om att vara sexig och djärv, och de har alltid visat starka, hårt arbetande, ambitiösa kvinnor i sina kampanjer. Det handlade aldrig bara om modeller. Jag har alltid uppskattat det – det hyllar en annan typ av reklam och sätter fokus på kvinnlig styrka”.

Det här ger mig bara fler anledningar att älska Brooke Shields. Dela gärna om du också tycker att skönhet inte har med ålder att göra.