Foto TV4/Instagram @Mimiwerner

Brolles stora sorg med flickvännen Mimi – parets förtvivlan efter vännens död: ”Livet är kort”

Efter föreläsaren och tidigare dansaren Jesper Carons död delar nu Brolle Wallmark och Mimi Werner med sig av varma ord om sin vän.

När en vän, familjemedlem eller kollega dör känns det som att allt stannar upp.

Det kan vara fruktansvärt smärtsamt att förlora någon som står en nära och man kan aldrig förbereda sig på sorgen.

För nästan alla så är det något som kommer drabba en vid ett eller annat tillfälle, och då är det viktigt att finnas där för varandra och stötta de man håller kärt.

Jesper Caron död – blev 50 år

Under torsdagen kom det tragiska beskedet att Jesper Caron, känd som föreläsare och även tidigare dansare, avlidit.

”Ibland tar livet inte den väg man vill. Igår stannade ditt hjärta och världen blev en nyans svagare. Du som älskade livet och brann för ditt jobb, att hjälpa andra och sprida glädje. Vår saknad är enorm,” skrev familjen då på Jespers Instagram.

Jesper levde med ett hjärtfel och det var tillsist hjärtat som inte längre orkade. Han blev 50 år gammal.

”Så sprallig och levnadsglad”

När någon dör så lämnar de ofta efter sig ett stort tomrum, och precis så är det även för Jespers nära och kära.

– Ja först är det väl chock, vi hade ett retreat ihop och föreläste tillsammans för bara någon månad sedan. Och att nås av det här beskedet var ju väldigt, både överraskande och chockartat, men tankarna går just nu till hans fru och barn såklart, säger hans vän och kollega Anders Haglund till P4 Sjuhärad.

På frågan gällande vad han tror Jesper hade velat att människor tar med sig svarar Anders så här:

– En av de saker som jag är ganska säker att han skulle tycka är just att man skulle se det här som en anledning att fira livet snarare än att sörja döden. Alltså han själv var så sprallig och levnadsglad och utforskade på alla sätt hur man skulle, så att säga, leva mer. Han har ju fått chans att påverka väldigt många människor både genom sin starka prägel på sociala medier och via sina många föreläsningar och annat, och varit väldigt uppskattad och gjort stor skillnad för många människor.

Mimi Werners fina ord om Jesper Caron

Även artisterna Brolle Wallmark och Mimi Werner delar med sig av varma ord om Jesper på Mimis Instagram.

”Vi sågs för bara två veckor sen. Vi hade framtidsplaner för jobb i höst. Du skulle ringa i veckan. Nu är du i himlen. En av mina förebilder och kompis. Livet är kort. Men man vet aldrig hur kort. All kärlek till familjen, jag beklagar sorgen och sörjer med er,” skriver hon.

Vila i frid, Jesper! Alla våra tankar går till familjen.