Bruce Springsteen sjuk – tvingas ställa in efter nya beskedet om hälsan: ”Förkrossade”

Bruce Springsteen ställer in.
Världsstjärnan är sjuk.

Bruce Springsteen slog igenom redan på 1970-talet med albumklassiker som ”Born to Run” och ”Darkness on the Edge of Town” och har under sin snart 50 år långa, framgångsrika karriär hunnit med massor.

Han har skrivit låtar som gått till historien, sålt ut spelningar på de största scenerna i hela världen – och för detta prisats med mängder av fina utmärkelser.

Men han har aldrig tappat fotfästet och glömt bort sin kära publik. Han vet att det inte kostar något alls att bjuda publiken på någonting extra – men att det för publiken kan vara minnen för livet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock

Springsteen gjorde tre utsålda jättekonserter på Ullevi i Göteborg i somras.

Sedan dess har ”Bossen” och E Street Band fortsatt segertåget över världen. Deras turné har rullat i såväl Europa som i Nordamerika i stort sett sedan i februari månad.

I slutet av augusti inleddes höstsvängen på ”Brucans” USA-vända. Men nu kommer alltså besked att världsstjärnan tvingas ställa in flera spelningar framöver.

LÄS MER: Bruce Springsteens 3 barn kliver fram – så ser de ut i dag

Artikeln fortsätter under bilden.

Springsteen ställer in resterande spelningar i september månad i USA. De skjuts på framtiden.

Anledningen är att 73-åringen drabbats av vad som på engelska kallas ”peptic ulcer disease”, vilket motsvarar ungefär magsår.

LÄS MER: Springsteen bjuder upp en mamma på scenen

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock

”Mr Springsteen behandlas för symtom på magsår och beslutet från hans medicinska rådgivare är att han ska skjuta upp resten av sina shower i september”, står att läsa på Springsteens Facebook-sida.

Där artisten själv också gör ett uttalande:

– Här på E Street är vi förkrossade över att behöva skjuta upp dessa shower. Först ber vi om ursäkt till våra fantastiska Philly-fans som vi missade för några veckor sedan. Vi kommer tillbaka för att återuppta dessa shower och lite till, skriver Bruce Springsteen i ett uttalande via sociala medier.

LÄS MER: Publiken väntar på Springsteens nästa drag – sek senare golvas alla av Astrid Lindgren-klassikern

Världsstjärnan fortsätter:

– Tack för er förståelse och ert stöd. Vi har haft det jättebra på våra amerikanska shower och vi ser fram emot fler goda tider. Vi kommer snart tillbaka. Kärlek och Gud välsigne alla.

Vi önskar dig god och snar bättring, Bossen!

Vad betyder Bruce Springsteen för dig? Skriv gärna en kommentar.