Camilla Läckbergs utspel – efter uppmärksammade händelsen: ”Beredd att ta konsekvenserna”

Camilla Läckberg är Sveriges deckardrottning och hennes succér har varit många genom åren.

Men det är inte bara författarskapet som hon brinner för.

För de som följer henne i sociala medier vet att hon gärna och ofta uppmärksammar kampen för jämställdhet och feminism.

– Jag tror hårt på att vi kvinnor måste börja lyfta och hylla varandra om vi vill kunna förändra strukturen och skapa ett jämlikare samhälle, säger Camilla Läckberg till Aftonbladet.

Under de senaste åren har flera vågor av den viktiga rörelsen Metoo tagit sig över hela världen men också Sverige. Det har lett till viktiga diskussioner om en mer jämställd värld, där kvinnor och män får lika utrymme i såväl karriärsklättring och privatliv.

För Camilla Läckberg har det alltid varit en självklarhet att arbeta hårt för sina drömmar. Och det har minst sagt lönat sig.

Hon är vår okrönte deckardrottning som just nu är aktuell med sin nya bok ”En bur av guld”. Det är i samband med detta som hon tar upp den viktiga uppmaningen till alla kvinnor att stötta varandra.

– Men det är dags för männen att börja bete sig nu. Precis som det är dags för oss kvinnor att börja ta ansvar för oss själva och vår situation. Med rättigheter kommer skyldigheter, och inget kommer gratis. Vi måste säga ifrån. Och stötta varandra, säger Camilla Läckberg till Aftonbladet.

Camilla Läckberg önskar att kvinnor kunde bli bättre på att stötta varandra. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Camilla Läckberg: ”Förändra strukturen”

Och att stötta varandra, är någonting som Camilla menar att vi måste bli bättre på.

– Jag tror hårt på att vi kvinnor måste börja lyfta och hylla varandra om vi vill kunna förändra strukturen och skapa ett jämlikare samhälle. Jag lyfter gärna personer som till exempel Cissi Wallin när hon säger något som resonerar i mig och min egen syn på jämlikhet, säger Camilla till tidningen.

För många blev också dokumentären om Josefin Nilsson ett sådant tillfälle där bägaren gick över och många kommentarsfält fylldes av upprörda kommentarer.

Camilla Läckberg om beslutet att hänga ut mannen från Josefin Nilsson dokumentären. Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

Camilla Läckberg: ”Beredd att ta eventuella konsekvenser”

Då tog hon också beslutet att öppet fördöma mannen som misshandlade Josefin psykiskt och fysiskt, genom att öppet skriva om honom på sina sociala medier.

– Någonstans rinner bägaren över. Det har skett nu. Och jag är självklart beredd att ta eventuella konsekvenser efter att jag gått ut med namn på mannen. Vilka konsekvenser det än blir är det värt det för att förändra en felaktig struktur i grunden.

Så viktigt budskap Camilla! Du är ett föredöme för oss alla! Tryck på gilla-knappen om du tycker Camilla Läckberg är en bra förebild!