Carina Berg avslöjar Leif GW Perssons okända krav – för att vara med i tv: ”Han behövde…”

Leif GW Persson är ständigt aktuell.

Är det inte en roman som han nyligen skrivit, så är han ofta aktuell i olika tv-program.

Just nu har han som bekant egna programmet ”Brottsjournalen” i TV4 med programledaren Jenny Strömstedt.

Men snart kommer han stå i centrum i ett helt annat program – nämligen det klassiska programformatet ”Här är ditt liv”, som har premiär 25 december på Dplay.

Det är den folkkära programledaren Carina Berg som i fyra avsnitt kommer att intervjua olika kändisar, bland annat Leif GW Persson och Pernilla Wahlgren.

Inför premiären passar hon på att uttrycka sin stora beundran för författaren och kriminologen – och avslöjar samtidigt GW:s okända krav för att vara med i tv-programmet.

Det är så här vi blivit vana vid att se GW den senaste tiden – som expert i TV4-programmet ”Brottsjournalen”.

Men snart kommer GW alltså göra entré i ”Här är ditt liv”-soffan – där Carina Berg kommer prata med honom om livet. Carina, som nyligen gifte sig med sin Erik Johansson i ett magiskt vinterbröllop i Vemdalens kyrka, tar över det klassiska tv-programmet som kommer börja sändas på Dplay.se från och med juldagen.

View this post on Instagram

DEN dagen i livet!

A post shared by Erik Johansson (@erikjohanssons) on

– Det är så otroligt tacksamt och mysigt att få göra ett hyllningsprogram. Det är klart att det här programmet också kommer att innehålla mörker, det är väldigt sällan man går ett helt liv och allt bara löper på som en dans på rosor. Vi kommer att prata om alla delar i de här stjärnornas liv, även de tuffa. Men det är ju ett hyllningsprogram, säger Carina Berg till egna kanalen.

I programserien kommer ”Här är ditt liv”-soffan att gästas av professorn Leif GW Persson, skådespelaren Ewa Fröling, skådespelaren och filmmakaren Felix Herngren och artisten Pernilla Wahlgren.

– Jag vill alltid att den jag intervjuar ska må bra när det har sänts på TV. Det har varit viktigt för mig i alla mina intervjuprogram, som Berg flyttar in och Bergs bärbara talkshow. Jag har alltid pratat med dem på förhand och sagt att ”När det här är klart ska du inte ha ont i magen, det är vårt gemensamma mål”. De får vara väldigt involverade, och jag tror att det lönar sig. Jag tror inte att man ska försöka sätta någon på pottan. De kommer att bli överraskade, men de ska inte bli generade så att de mår dåligt, säger Carina Berg.

Leif GW Perssons program kommer han att hyllas med besök från bland andra dottern Hedda, systern Maud, kompisen Henrik Schyffert och tidigare ”Veckans brott”-kollegan Camilla Kvartoft. I kanalens tablåtext kan man också läsa att: ”Dessutom kommer Sven Melander och berättar om hur han stöttade GW under den svåra tiden efter Geijer-affären. Leif GW Persson hävdar att det spökar i hans hem. Carina har varit där med ett medium och utrett saken”.

Leif GW:s krav på Carina Berg

Men det var inte det enklaste att få GW att tacka ja till ”Här är ditt liv”.

– Det var jättesvårt att få honom att tacka ja, faktiskt. Han behövde ställa många frågor innan. Där känner man också att han är en person som inte hasplar ur sig saker eller slarvar sig igenom grejer, säger Carina Berg i en intervju med egna kanalen i samband med premiären av ”Här är ditt liv”.

Hon utvecklar:

– Bakom hans briljans ligger ett otroligt grundarbete och research. Jag tror det speglade sig i det här också. Han behövde veta: ”Jaha, hur ska ni göra det då?”. Det var inte alls särskilt lätt, så det känns väldigt exklusivt att han är med.

Carina Bergs version av ”Här är ditt liv” har premiär på Dplay den 25 december. 

Se när Carina Berg berättar om Leif GW Persson (slå på ljudet!): 

Dela gärna vidare om du också uppskattar Carina Berg och Leif GW Persson!