Carola drabbades av corona – insikten efter tuffa kampen: ”Kände hur paniken gärna ville smyga sig på”

Schlagerdrottningen Carola fick sina spelningar inställda, men har ändå försökt bjuda på musikglädje i sina sociala medier.

Men nu berättar den folkkära artisten att hon testats positivt för corona, och vägen tillbaka efter sjukdomen.

– När jag sedan inte kunde ta ett djupt andetag utan att det tog stopp kände jag hur paniken gärna ville smyga sig på, säger hon till Dagen.

Det är en svår tid för oss alla.

Många branscher har påverkats svårt av den rådan coronakrisen, och underhållningsbranschen har fått ställa in alla konserter och spelningar.

Detta har gjort att artister har kämpat med att få jobb, då de annars skulle ha haft kalendern full med spelningar.

Schlagerdrottningen Carola är en av många som var med om just detta.

Från att ha gått från en full kalender med evenemang, till att istället försöka hitta nya vägar att sprida glädjen med musiken.

Carola Häggkvist
Foto: TV4/Youtube

Intima konserter hemma

Bland annat har hon visat upp på Instagram hur hon har hållit intimare konserter där hon har sjungit för ett fåtal personer i Steninge slottsby där hon bor.

”Så tacksam att jag får möjligheten att hålla konsert i slottsparken med uppdukade bord ( Tapas uppdukningen ) för en publik som längtar efter att få komma ut och lyssna på musik med våra älskade svenska visor!”, skrev hon nyligen på Instagram.

View this post on Instagram

Så tacksam att jag får möjligheten att hålla konsert i slottsparken med uppdukade bord ( Tapas uppdukningen ) för en publik som längtar efter att få komma ut och lyssna på musik med våra älskade svenska visor! Vi har tagit emot Så många fina mail som tackat för initiativet mitt i dessa svåra tider att lyfta fram kraften, glädjen, hoppet och trösten som musik verkligen kan ge. Vi / jag jobbar på med konserterna så gott jag kan med alla tillstånd och folk som finns med i produktionen men som inte syns. Denna bild är dock endast en demonstrations bild så vi kan se tanken och upplägget! Hi hi Här hänger vi inte läpp och undrar vad vi ska göra med tiden.. ☺️😉) Alla biljetter är platinum platser dvs de bästa man kan få i kategorin vip – ’första raden’ platser då jag även kommer att gå omkring, med 2 meters avstånd, mellan borden.. ja ni känner ju mig nu. Ni kanske ska ta med er badkläderna också..!! Ha ha Nej då. Då får vi gå över till Steninge badet på andra sidan. Nu kan långväga landsmän komma hit också! Varmt välkomna. Det finns några biljetter kvar av de 10 konserter jag ger. Över 7 st hela konserter är snart slut sedan i torsdags. ( Hinner inte uppdatera allt som händer..) Så om du vill säkra en sommar biljett till Tapas el picknick konserten så ska du gå in på min bio ovan på carola.com så får du all info du behöver. Massa kärlek och kraft idag. 🇸🇪🦋🎶🎂🌟👍🏼 Heja Sverige. Kram Carola #Sverige #exklusivsommarkonsertmedcarola #steningeslottsby @steningeslottsby @thestylistlinda @svdperfectguide @svdkultur @dnsthlm @tidningendagen @varldenidag @destination_sigtuna @metrosverige @aftonbladetnoje @expressennoje

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Drabbades av corona

Men sångerskan har inte bara kämpat med att få ihop spelningar.

För Dagen, berättar Carola att hon testats positivt för corona.

– En morgon gjorde jag omelett med jättemycket vitlök till frukost, men jag kände inte vitlökssmaken. När vår aupair kom in i köket undrade hon: Känner du inte vitlöksdoften? Nej, det gjorde jag inte. När jag sedan inte kunde ta ett djupt andetag utan att det tog stopp kände jag hur paniken gärna ville smyga sig på. Då förstod jag att jag hade covid-19, berättar hon gör Dagen.

Ha ha ..Roligt!! Tack härliga Ebbot. Wow vilken version du gjorde av ’När löven faller’. Tack älskade Amadeus för allt…

Gepostet von Carola (Official) am Samstag, 23. November 2019

Carola berättar att hon upplevde andningssvårigheter och att hon höll sig isolerad i sitt hem i flera veckor.

Idag mår Carola bra och hon säger till sajten att hon är glad över att hon inte behövde uppsöka sjukvård.

Nöjeslivet har varit i kontakt med Carola, som hänvisar till artikeln.

Så skönt att höra att du mår mycket bättre nu Carola! Alla styrkekramar till dig!