Carola Häggkvist bryter upp med kärleken Jimmy Källqvist – berättar nu själv

Efter fem år – nu har Carola Häggkvist, 53, och Jimmy Källqvist, 49, valt att bryta upp.
– Vi har en varm vänskapsrelation, säger Carola Häggkvist till Expressen.

Carola Häggkvist, som är aktuell med sin nya TV3/Viaplay-serie ”Carolas advent”, har haft ett intensivt år.

Detta efter bland annat 22 spelningar i somras, uppträdanden i tv som ”Allsång på Skansen” och så egna julshowerna i Steninge slottslada med stor ensemble och gospelkör som inleds 29 november.

Men julafton kommer Carola i år inte att fira med kärleken, musikern Jimmy Källqvist.

De har nämligen valt att ta en paus.

STOCKHOLM 20180711 Carola H‰ggkvist och pojkv‰nenn Jimmy K‰llqvist anl‰nder till smygpremi‰ren av ”Mamma Mia! Here We Go Again” p Filmstaden Sergel vid Hˆtorget. Foto: Christine Olsson / TT

Det berättar Carola själv i en intervju med tidningen Expressen.

– Vi har en varm vänskapsrelation, säger Carola Häggkvist till Expressen.

– Det är lite på is.

Den folkkära artisten har tidigare förklarat att hon vill gifta sig igen, men nu förklarar hon att det just nu ”ligger det lite långt bort, faktiskt”.

Firar nyår tillsammans

För Expressen berättar Carola också att deras relation är pausad för stunden och att de är goda vänner. De ska exempelvis fira nyår tillsammans som vänner. Julafton kommer hon att fira i huset i Sydafrika tillsammans med barnen, medan tanken är att Källqvist kommer ned i mellandagarna.

– Jimmy och hans mamma kommer ner till nyår. Så det blir ganska många i huset, säger Carola Häggkvist till Expressen.

Tidigare i höstas förklarade Carola att hon såg på relationen med försiktighet, och att de då fortsatt var särbor. Då berättade hon för tidningen Allas att de inte hade planer på giftermål eller förlovning inom den närmaste tiden.

– Vi är inte där ännu. För mig är det viktigaste delen i en relation att man går i takt med varandra. Jag är ganska snabb och då är det kanske inte lätt att hänga med, men jag springer inte alltid. En relation handlar om att kunna samtala och förstå varandra. Jimmy och jag är inte alltid i takt med varandra, men just nu känner jag att vi har en bra struktur och vi finns här för varandra. Men med det sagt är inte ristat i sten att det blir vi, sade Carola då till Allas.

Carola aktuell i TV3-serien ”Carolas advent” och egna julshowerna

Som nu alltså förbereder sig för fullt för två saker: TV3/Viaplay-premiären av ”Carolas advent” med premiär 1 december. Och egna julshowerna i Steninge slottslada från och med 29 november.

STOCKHOLM 20191021 Carola H‰ggkvist under inspelningen av tv-serien ”Carolas advent” i Steninge utanfˆr Stockholm. I programmet bjuder Carola hem olika artister fˆr sÂngframtr‰danden och andra aktiviteter. Foto: Jonas Ekstrˆmer / TT / kod 10030

Vi hoppas att både Carola och Jimmy får en fin jul.

TV: 10 TV-program vi minns