Uppgifter: ”Carola tillbaka i Melodifestivalen 2020 – ska sjunga om kärleken till Jesus”

Carola Häggkvist kommer tillbaka till Melodifestivalen 2020, avslöjar Nöjesbladet vid 13.50-tiden på fredagen.
Enligt tidningens källuppgifter ska bidraget vara egenskrivet.

– Hon sjunger om sin kärlek till Jesus, säger en av Aftonbladets uppgiftslämnare.

Det innebär att Carola, som tidigare vunnit Melodifestivalen tre gånger, nu återkommer till tävlingen. Uppgifterna har ännu inte bekräftats av SVT, som brukar tillkännage samtliga 28 bidrag i tävlingen senare i vinter.

Melodifestivalen 2020 har premiär lördag 1 februari med deltävling ett i Linköping. Tävlingen kommer även till Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och finalen i Stockholm 7 mars nästa år.

Senast Carola Häggkvist tävlade i schlagern år 2008 med låten ”One Love” tillsammans med artistkollegan Andreas Johnson. Den gången nådde duon Andra chansen.

Men Carola har som bekant haft stora framgångar i Mellon tidigare. Hon är den artist som vunnit tävlingen flest gånger: Hela tre gånger har veteranen fått segerjubla. 1983 (”Främling”), 1991 (”Fångad av en stormvind” – som även vann hela Eurovision Song Contest för Sverige) och 2006 (”Evighet”/”Invincible”).

Foto: Jonas Ekströmer/Fredrik Sandberg, TT

Minns du hur det såg ut när Carola vann hela Eurovision Song Contest? Året var 1991 och låten hette så klart ”Fångad av en stormvind”:

Dela gärna inlägget vidare för att önska Carola lycka till inför återkomsten i Melodifestivalen 2020!

TV: Senaste årens vinnare av Melodifestivalen