Catarinas tårar efter segern i Decenniets mästerkock – detta vinner hon: ”Största jag varit med om”

Catarina König är ”Decenniets mästerkock”!

På måndagen sändes den dramatiska finalen i TV4 – och Catarina fick ta emot priset ur Leif Mannerströms hand.

”Sveriges mästerkock” blev ”Decenniets mästerkock” när vinnarna från de tidigare säsongerna gjorde upp i en supersäsong som visades i TV4 under hösten.

Detta var också domaren Leif Mannerströms sista insats i programmets historia – och det fick koras med den rafflande finalen som sändes på måndagen.

Inför finalen var det tre mästerkockar kvar: Catarina König, Klara Lind och Gabriel Jonsson.

Tre mästarkockar från förr – men bara en kunde vinna ”Decenniets mästerkock”.

Och det blev alltså Catarina!

Foto: TV4

Hon kramades om av Klara som också hade tagit sig till slutomgången i finalen. Stämningen i studion var uppsluppen och hjärtlig trots den höga konkurrensen. Intill syns de andra mästerkockarna som också var med under säsongen men inte nådde ända fram.

De stämmer in i hyllningskören och applåderar både Catarina och Klara.

Foto: TV4

König var märkbart rörd efteråt.

– Det här är det största jag någonsin varit med om, sade Catarina i sändningen.

Foto: TV4

Vinnaren av ”Decenniets mästerkock” hyllades så klart av juryn.

– Fantastiska presentationer. Sån tanke. Sån omsorg. Alla råvaror och alla detaljer – allt du tar dig an blir så gott, sade domaren Markus Aujalay som sitter i juryn tillsammans med Mannerström och Mischa Billing.

Orden rörde vinnaren till tårar.

Foto: TV4

Sedan steg Leif Mannerström fram för att räcka över priset. Det krönte inte bara en historisk säsong – utan även Mannerströms final.

Han har varit en del av juryn ända sedan han, Per Morberg och Aujalay stormade in i svensk tv 2011. 80-årige Mannerström tackar nu för sig i tv efter elva succésäsonger under tio års tid och miljontals tittare.

– Tio år är jämt tycker jag, det är lagom nu att sluta på topp. Jag vill göra annat helt enkelt. Varje år går hela hösten till att spela in, bo i Stockholm på hotell. Jag bor på jättefint hotell och det är bra med allting, men jag har en jättefin gård, jag har en fru, jag har barnbarn, jag har hundar, jag har djur. Jag vill ägna mig åt det. Jakt, med min son till exempel, det är ju helt fantastiskt. Och det missar man ju då, allt det där är på hösten, har Leif Mannerström tidigare förklarat sitt beslut för Expressen

Foto: TV4

Konfettiregnet låg tät över studiogolvet under det förinspelade programmet. Det var i december förra året som ”Decenniets mästerkock” spelades in.

Foto: TV4

Mannerström räckte också över priset som vinnaren av ”Decenniets mästerkock” fick – en statyett från Målerås Glasbruk. Utöver detta får vinnaren också äran, uppger Nyheter 24.

På tisdagsmorgonen fanns Catarina också med i Nyhetsmorgon där hon fick berätta om känslorna efter segern och dessutom komponera en egen rätt i direktsändning.

– Det är väldigt kul att se det i efterhand faktiskt, sade hon i Nyhetsmorgon.

Catarina med vinnartrofén. Foto: TV4/Instagram

Stort grattis till segern, Catarina! Dela gärna vidare för att hylla henne, och för att tacka alla mästerkockar för underhållningen denna supersäsong.

Tack också till Leif Mannerström efter tio års tid i juryn.

Exit mobile version