Celine Dions nya smärtsamma besked – stjärnan tvingas ställa in: ”Krossar mitt hjärta”

Världsstjärnan meddelade redan i vintras att hon tvingades ställa in flera spelningar.

Nu månader senare ger Celine Dion ett nytt besked efter långa tystnaden och bekräftar att hela den efterlängtade turnén ställs in.

”Krossar mitt hjärta”, skriver hon i ett inlägg på sin Twitter.

Med en röst likt ingen annan har Celine Dion erövrat världen med sin otroliga musikalitet.

Under 90-talet tog hon ton till pampiga ballader som ”Because you loved me”, ”It’s all coming back”, och ”My heart will go on”.

Stjärnan har under sin långa och framgångsrika karriär sålt miljontals album och räknas som en av världens största röster.

Men under den senaste tiden har den älskade artisten drabbats av svåra och tunga bakslag.

Det var i december i slutet av förra året som sångerskan berättade för första gången om sin sjukdomskamp.

Det var på sin egen Instagram som världsstjärnan berättade med tårar i ögonen att hon diagnostiserats med sjukdomen stiff person syndrome.

– Jag var inte redo att berätta tidigare. Men nu är jag redo, sade sångerskan i instagraminlägget.

– Jag har haft hälsoproblem under en lång tid, och det har varit jobbigt för mig att gå igenom det här och prata om det. Nyligen har jag fått diagnosen en mycket sällsynt neurologisk störning som kallas stiff person syndrome som drabbar 1 av en miljon människor. Medan vi fortfarande lär oss om detta sällsynta tillstånd, vet vi nu att detta är vad som har orsakat alla spasmer jag har fått.

Sjukdomen som stjärnan drabbats är ”en förvärvad sjukdom med påverkan på det centrala nervsystemet.

Hos de flesta med stiff person syndrome går det att påvisa antikroppar mot proteiner i centrala nervsystemet, och sjukdomen ses idag som en autoimmun sjukdom”, skriver socialstyrelsen på sin hemsida.

Celine Dion drabbad av obotlig sjukdom

Diagnosen innebär att personen som har sjukdomen har muskelstelhet, smärtsamma muskelkramper och ibland ofrivilliga muskelryckningar. 

Samtidigt som stjärnan modigt berättade om sin sjukdom, förklarade även Celine hur sjukdomen tar över allt mer – inte minst i vardagen.

 Tyvärr påverkar dessa spasmer varje aspekt av mitt dagliga liv och orsakar ibland svårigheter när jag går och tillåter mig inte att använda mina stämband för att sjunga som jag brukade, sa hon då och fortsatte:

 Det gör ont i mig att berätta för er i dag att detta betyder att jag inte kommer att vara redo att starta om min turné i Europa i februari.

Världsstjärnan berättade samtidigt att hon var tacksam för den vård hon får och att hon har ett team av specialister på plats som alltid hjälper henne.

Céline Dion
Foto: Shutterstock

Celine avslutade inlägget med att skicka en direkt hälsning till sina fans och att hon hoppades få återse dem snart.

 För att jag ska kunna få möta er igen har jag inget annat val än att koncentrera mig på min hälsa just nu och jag har hopp om att jag är på väg mot återhämtning.

– Det här är mitt fokus och jag gör allt jag kan för att återhämta mig.

Celine Dion ställer in världsturnén

Men nu drygt ett halvår senare kommer det tunga beskedet.

Den efterlängtade turnén som stjärnan skulle ge sig ut på ställs nu in helt, bekräftar stjärnan själv på sina sociala medier.

Hon skulle ha spelat på Friends arena i Solna den 30 september.

”Jag är så ledsen över att behöva göra er besvikna igen och även om det krossar mitt hjärta, är det bäst att vi ställer in allt tills jag verkligen är redo att vara tillbaka på scenen… Jag ger inte upp… och jag kan inte vänta med att se er igen”, skriver hon på Twitter.

Céline Dion
Foto: Shutterstock

De som har köpt biljetter till turnén kommer få dem återbetalda.

I ett pressmeddelandet skriver All things live att information om återbetalning kommer mailas ut av Ticketmaster senast fredag 2 juni.

Vi tänker på dig Celine och dina nära och kära i denna svåra stund.