Charlotte Kalla har gått vidare – efter uppbrottet från pojkvännen: ”Upp till mig”

Charlotte Kalla är en av våra mest älskade idrottsstjärnor.

Hon har vunnit i stort sett allt som går att vinna – inklusive svenska folkets hjärtan.

Men själv hade den nyblivna OS-guldmedaljören ett tyngre 2016 när det kom till kärlekslivet. Hon och pojkvännen Anders Svanebo, 33, också han skidåkare, gick skilda vägar och Kalla berättade då hur hon kände sig ensam.

– Det blev mycket ofrivillig egentid, sa hon i en intervju med Dagens Nyheter inför OS.

Hon drabbades dessutom av hjärtproblem och gick igenom en svår tid.

– Jag hade ingen kontroll. Det hade varit mycket skönare om jag visste att det skulle vara i tre veckor eller om någon sade att ”det är åtta veckor som du inte kommer att kunna springa” säger Kalla till DN.

Charlotte Kalla – Sveriges OS-hjältinna!

Skidstjärnan har dock tagit sig tillbaka – och i februari fick svenska folket se henne ta hem flera medaljer i OS i PyoengChang! Och hon tror att kärlekslivet kan vara en del av förklaringen till att det gick så bra i Sydkorea.

Foto: Anders Wiklund/TT

– Kanske är det lättare att ta OS-guld om man är singel. Nu är det på sätt och vis bara upp till mig hur jag vill ha det, säger Kalla till Expressen.

Men samtidigt vill Kalla, 30, gärna träffa rätt och hitta kärleken i livet igen. Och hon kan tänka sig att det inte blir en skidåkare den här gången.

”Fantastiskt kul dela så mycket tillsammans”

– Det är väl inget krav att det ska vara en skidåkare, men det är ju fantastiskt kul att kunna dela så mycket tillsammans.

Kalla menar att det måste finnas en förståelse för hennes idrottskarriär.

– Det viktiga är förståelsen för att det kommer ta tid och det finns ingen dag som är ledig, det går liksom inte att ta helg på fredagen direkt.

Stina Nilsson och Charlotte Kalla gjorde succé i vinter-OS! Foto: Anders Wiklund/TT

Du förtjänar all kärlek i världen, Charlotte! Tack för dina fina insatser under OS. Dela gärna vidare om du också vill önska Charlotte Kalla varmt lycka till nu.