Cher bryter tystnaden om sista mötet med Tina Turner – bekräftar vad stjärnan anförtrodde henne före döden

Cher och Tina Turner var vänner sedan länge.

Nu berättar Cher om sitt sista möte med världsstjärnan – och vad hon då samtidigt också fick i gåva.

På onsdagen nåddes världen av beskedet att Tina Turner somnat in, 83 år gammal.

Om du är ett musikfan borde chansen att du älskar både Tina Turner och Cher vara stor. Båda artisterna har gigantiska karriärer bakom sig och vid sidan av scenen har de båda kvinnorna också sett till att stötta varandra genom åren. Cher och Tina Turner delade en djup och sällsynt koppling.

Nu delar Cher med sig av detaljer om vad som blev hennes sista besök hos Tina Turner innan sångerskan gick bort. Det hon avslöjar är både hjärtskärande och hjärtevärmande.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tina Turner anländer till en restaurang 1991. Foto: Vicky L. Miller/Shutterstock
Tina Turner anländer till en restaurang 1991. Foto: Vicky L. Miller/Shutterstock

Efter Tina Turners bortgång gav sångerskan Cher en intervju i kanalen MSNBC:s program The Beat With Ari Melber för minnas sin bortgångna vän. Hon berättade också detaljer om den sista gången hon besökte Turner då sångerskan kämpade mot en sjukdom.

Hon förklarade hur hon hade bestämt sig för att prioritera vänskap.

– Jag började besöka henne för att jag tänkte: ”Jag måste lägga den här tiden på vår vänskap, så att hon vet att vi inte har glömt henne, sade Cher i intervjun, uppger Entertainment Tonight.

Cher menar att Turner var glad över att få besök.

Även om Turners dödsorsak ännu inte har offentliggjorts för allmänheten, nämnde Cher att sångerskan ”hade sin dialysmaskin i sitt hus”. Dialys används vanligtvis på personer som har njursvikt eller njursjukdom i slutstadiet. Tina genomgick en omtalad njurtransplantation 2017, med njuren donerad från hennes man Erwin Bach.

Artikeln fortsätter under bilden.

Cher. Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Cher. Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock

– Hon kämpade mot den här sjukdomen så länge och hon var så stark som man tror att hon skulle vara, men jag vet mot slutet, hon sa till mig en gång: ”Jag är verkligen redo. Jag vill bara inte stå ut med det här längre”, sa Cher om sin vän.

Men Cher noterade att Turner ”var riktigt glad” ändå. Hon berättade om första gången hon besökte sin vän i hennes hem i Schweiz. Hon berättar att de kunde skratta som galningar när de samtalade.

– Hon hade det bra trots att hon var riktigt sjuk och inte ville att folk skulle veta om det.

Vid vad som blev Chers sista besök hos väninnan, avslöjade sångerskan att hon inte gick tomhänt därifrån. Tina Turner gav sin gamla vän en gåva.

– Hon gav mig ett par skor senast jag såg henne. Vilken typ av skor? Tina Turner-skor! De stora höga klackarna som hon bara [gick] runt i som om det inte vore någonting.

De två kvinnorna sågs redan när Tina Turner fortfarande var gift med Ike Turner. Äktenskapet som varade från 1962 till 1978 var vida omtalat då Tina anklagade sin ex-make för misshandel, något han själv motsatte sig.

– Det var väldigt konstigt att se henne med Ike och efteråt. Jag var så glad, för efteråt var hon så fri. Man kunde bara se hur hon kunde ta ett stort andetag. Hennes nya liv var som ett stort, friskt andetag.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tina Turner, arkivfoto 2009. Foto: AP Photo/Keystone/Alessandro Della Bella/TT
Tina Turner, arkivfoto 2009. Foto: AP Photo/Keystone/Alessandro Della Bella/TT

Hon sa att de två kom närmare varandra efter att Tina lämnat Ike.

Cher minns sin vän med varma och vänliga ord.

– Hon var en sådan kraft. Ärligt talat, jag tror att hon bara slog allt rakt på sak… Hon tänkte inte sluta. Hon kanske inte hade vunnit varje slag, men hon utkämpade varje krig. Hon var där och kämpade för allt hon trodde på. Hon är en av de stora artisterna i vår generation, inom rock n’ roll. Det fanns ingen annan person som hon. Det finns ingen annan person som kan komma i närheten av den hon var.

Cher är förståeligt nog hjärtekrossad på grund av förlusten och sa att de två kvinnorna var ”perfekta vänner för varandra.” Cher ville också poängtera hur de två gav varandra styrka genom olika faser i deras liv.

Det här är så hjärtskärande nyheter. Tina Turner var en hel generations röst och banade väg för kvinnor i musikbranschen. Må hon vila i frid!

Dela den här artikeln med andra fans av dessa sångare så att de också kan vårda den varma vänskapen de två delade.