Christer Björkman vårdas på intensiven – här är hans besked om framtiden

Bara timmarna innan Eurovision Song Contest i lördags fick Christer Björkman föras akut till sjukhus.

Nu meddelar schlagergeneralen att han är på bättringsvägen – samtidigt ger han besked om framtiden.

– Det är ju det som är så lömskt med detta, att det inte märks förrän det kanske är för sent, säger han till Aftonbladet.

I lördags avgjordes den stora Eurovisionfinalen i Israel. Men tävlingschefen själv, Christer Björkman fick aldrig uppleva Nederländernas segerfirande.

Aftonbladet rapporterade att Christer Björkman, bara timmarna innan direktsändningen, drabbats av en blodpropp och tvingats uppsöka sjukhus akut. Tillståndet ska ha varit så pass allvarligt att det kunde vara livshotande. Som tur var hann Björkman till sjukhuset, där han senare opererades.

Björkman valde själv att kommentera sitt tillstånd på onsdagsmorgonen.

”Operationen igårmorse gick bra. Efter 24 timmar av oro, en del smärta och obehag finns det i nuläget inga tecken på komplikationer. Jag vårdas fortfarande på intensiven men mitt tillstånd stabiliseras långsamt. Så än så länge har allt gått bra”, skrev Björkman på Instagram.

Då får Christer Björkman resa hem till Sverige

För Aftonbladet utvecklar Björkman nu.

”Jag mår bra och har egentligen gjort det hela tiden. Det är ju det som är så lömskt med detta, att det inte märks förrän det kanske är för sent. Sen har jag såklart varit orolig över situationen, man inser hur snabbt livet kan förändras”, säger han till tidningen via sms.

Om allt fortsätter gå enligt planen är tanken att han ska resa hem till Sverige på söndag.

Christer Björkmans besked

Christer Björkman är både tävlingschef för Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Nyligen blev det också officiellt att han ska vara med och bygga upp USA:s eget American Song Contest.

På frågan om han känner att han måste förändra något eller dra ner på arbetstempot efter det som inträffat, svarar han:

”Det är min långvariga rökning (som jag slutade med 2011) och ärftligt hög kolesterolhalt som har byggt för detta under lång tid. Visst får man sig en tankeställare om att livet är skört och att man kanske borde hitta bättre balans mellan arbete och fritid”.

 

Så skönt att höra att Christer mår bra efter omständigheterna. Nu skickar vi våra styrkekramar till honom i kommentarsfältet på Facebook.