Christina Schollin fördes akut till sjukhus – berättar nu

Foto: TT

Christina Schollin, 82, fick föras akut till sjukhus tidigare i år.

Nu berättar hon om den tunga perioden, skriver Aftonbladet.

Hon är en av våra mest kända skådespelare. Den mer erfarna generationen förknippar förstås Christina Schollin mestadels med klassiska TV-serier som ”Varuhuset” och ”Tre kronor” eller filmer som ”Fanny och Alexander”.

Och på senare år har Schollin även blivit en stor och omtyckt profil för den yngre generationen, då hon gjort stor succé i Kanal 5:s realityserie ”Wahlgrens värld” tillsammans med bland annat dottern Pernilla Wahlgren.

Nu berättar Christina att hon hittills haft ett tungt år bakom sig.

Det var före det stora coronautbrottet, i början på året, som den folkkära skådespelaren och tv-profilen Christina Schollin fördes akut till sjukhus i Malaga.

För Aftonbladet berättar Schollin nu, en tid senare, att hon drabbades av blödande magsår till följd av en bakterie – och fick åka ambulans.

– Jag blev väldigt sjuk. Det började med att jag verkligen inte mådde bra och knappt kunde andas. Jag kunde inte ens gå några få steg utan att få andnöd. Så jag fick åka in akut med ambulans till ett sjukhus i Malaga, det var tjutande sirener hela vägen. Jag hade fått blödande magsår och anemi och fick ligga där i tolv dagar. Jag fick blodtransfusioner och massa blod, det blev fyra påsar, säger Schollin till Aftonbladet.

HƒCKEBERGA 20080804 – Inspelningarna av ”Stj‰rnorna p slottet” ‰r i full gÂng. Christina Schollin ‰r en av Ârets stj‰rnor. Bjˆrn Lindgren / SCANPIX / TT

Christina Schollin förklarar att hon blev ordinerad antibiotika under två veckors tid, och fick äta specialkost utan salt.

– Jag fick en fjorton dagar lång antibiotikakur, men det var tydligen för mycket för mitt hjärta eftersom jag har ett förmaksflimmer som jag också tar mediciner för. Det var verkligen jättejobbigt. Då fick jag åka in igen till sjukhuset för vatten i lungorna och jag fick även syrgas. Jag var riktigt illa däran, säger hon till Aftonbladet.

Befinner sig i hemmet: ”Karantän bra sätt återhämta sig på”

Nu har det gått en tid sedan den tunga perioden och Christina befinner sig i sitt hem. Och hon är i dag ”väldigt glad” att hon inte blev sjuk samtidigt som coronapandemin bröt ut i landet.

– Att vara i karantän är nog ett bra sätt att återhämta sig på.

Krya på dig, Christina! Vi tänker på dig!

Exit mobile version