Claes Elfsbergs tunga sorg med hustrun Monica – efter sjukdomskampen: ”Det har varit tufft”

Det var i mars som tidigare SVT-profilen Claes Elfsberg berättade att han och frun Monica troligen hade drabbats av corona.

Idag mår de bra, men mitt under deras återhämtning drabbades de också av en svår sorg.

– Flera personer har gått bort i vår närhet, berättar Claes Elfsberg för Nöjeslivet.

Det är en annorlunda tid för oss alla som vi lever i just nu.

Våra äldre ska undvika socialt umgänge och än så länge måste vi alla vänta på den dagen då vi kan krama om våra älskade äldre släktingar igen.

Men under coronakrisen har det inte bara varit besöksförbud som tagit hårt.

Människor runt om i världen har förlorat en kär familjemedlem, vän eller kollega till viruset.

Claes Elfsberg
STOCKHOLM 20141024 SVT:s nyhetsankare Claes Elfsberg och hustrun Monica vid nöjesprofilen Hasse Wallmans begravning i Värmdö kyrka. Foto Bertil Ericson / TT / kod 10000

Tidigare nyhetsankaret i ”Rapport”, Claes Elfsberg berättar att han och hustrun Monica troligen drabbades av corona men att han numera mår bra.

– Det var framförallt min fru som hade alla symtom man kan tänka sig. Ont i bröstet, feber och när hon trodd att det var över så kom det igen. Jag fick också en släng av det, men andra människor har ju haft det mycket värre, säger Claes Elfsberg till Nöjeslivet.

Testades aldrig för corona

Claes berättar att han och hustrun isolerade sig själva snabbt och fick stöttning och hjälp om de behövde av anhöriga.

– Sedan gick det över efter 10-11 dagar och efter ytterligare några dagar kunde vi våga bege oss ut igen litegrann, berättar han.

Claes och hustrun har fortsatt följt restriktionerna men är inte oroliga för att drabbas av viruset längre.

– Jag testades aldrig för corona för att jag ville inte ta upp sjukvårdens resurser, men jag vet ju att folk har haft det mycket värre än oss.

Claes Elfsberg
STOCKHOLM 20151130 Måndagens ”Aktuellt” blev Claes Elfsbergs sista framträdande som nyhetsankare i SVT, och tv-profilen tackade för sig efter 45 år i tittarnas tjänst. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / Kod 11370

Tunga tragedin

Även om Claes och Monica klarade sig från coronaviruset har de istället förlorat nära och kära.

– Flera personer i vår närhet har gått bort. Det handlar om personer som hade andra underliggande sjukdomar men det har varit tufft. Det är en konstig och svår tid för de efterlevande som förlorat en anhörig till corona.

”Ska inte beklaga för egen del”

Claes har tidigare berättat för Nöjeslivet att han har flera kommande projekt på gång med sin tidigare arbetsgivare SVT, och trots den tuffa tiden har han och hustrun klarat sig bra jämfört med andra som blivit av med jobb, säger Claes.

– Jag ska inte beklaga för egen del. Jag har min pension sen flera år tillbaka och har arbete att göra. Jag har ändå chansen att kunna åka till stugan om jag vill så jag är ganska lyckligt lottad.

Så skönt att höra att du och familjen mår mycket bättre nu! Alla styrkekramar till er!