Dan Ekborgs beslut med 35 år yngre kärleken – efter fem år tillsammans

Efter fem års äktenskap skiljer sig skådespelaren Dan Ekborg, 66, från 31-åriga hustrun Emma Ekborg, det framgår i en skilsmässoansökan som paret skickat in till Attunda Tingsrätt. 

– Det är svårt att hålla ihop bitarna, säger Dan Ekborg till Expressen.

Skådespelaren Dan Ekborg, 66, är känd från en lång lista av succéer, bland annat filmerna Tomten är far till alla barnen, Beck, Jönssonligan och som rösten till anden i Disneys Aladdin. 

Skådespelarens första äktenskap började 1988, när Dan Ekborg gifte sig med Die Asplund. Efter skilsmässan 1991 har Ekborg gift om sig tre gånger, varav den senaste med Emma Eklund, 31. 

Foto: TV4

Träffades på nätet

Dan Ekborg och Emma träffades på nätet när de båda surfade på olika bilsidor.

Just amerikanska bilar var ett gemensamt intresse som gjorde att de kom i kontakt med varandra. 

– Jag hade precis fått morfin, annars hade jag nog inte vågat skriva. Men nu skrev jag ”Du ska köra min Ford Edsel”. ”Självklart” svarade hon, och på den vägen är det. För en gångs skull hade jag kontakt med en människa i tre veckor innan vi ens träffades – att lära känna en person innan man träffas är intressant. Det visade sig att vi är extremt lika som människor – hon är en gammal själ och jag en ung, sa Dan Ekborg i en tidigare intervju med Hälsoliv.

Foto: Janerik Henriksson/TT

I januari 2016 förlovade sig paret, och våren som följde blev de man och hustru. 

Drog tillbaka skilsmässoansökan

I fjol flyttade Emma från parets gemensamma bostad i Upplands-Bro tillbaka till Sundsvall, där hon bodde när de träffades.

Paret hade då lämnat in en skilsmässoansökan, som de sedan drog tillbaka. 

”Vi är fortfarande tillsammans, har ringarna på oss och firar fem år i januari”, skrev Emma Ekborg i ett sms till Expressen då.

Därför skiljer sig Dan Ekborg

Drygt ett år efter att ha dragit tillbaka sin första skilsmässoansökan, har paret lämnat in en ny till Attunda tingsrätt, vilket Dan Ekborg bekräftar för Expressen. 

– Vi är jättegoda vänner, det är inget problematiskt alls med det. Det är bara det att det är långa avstånd, covid, det är svårt att hålla ihop bitarna. Det är det enda, säger Dan Ekborg till Expressen.