Därför försvinner populära momentet i ”På spåret” – SVT:s stora ändring: ”Fruktansvärt”

Långköraren ”På spåret” har länge varit en av landets mest populära tv-program och nu är det åter premiär i rutan med en helt ny säsong.

De som följt programmet en tid kommer däremot märka en del förändringar. I år införs nämligen ett nytt moment, medan ett annat plockas bort, rapporterar Aftonbladet.

I år går den 32:a säsongen av programmet ”På Spåret” av stapeln. Och att SVT ändrar i programmet hör inte till ovanligheterna.

Däremot brukar tittarna inte vara sena med reaktionerna.

Programmet rör helt enkelt upp starka känslor och så fort en ändring sker är både ris och ros att vänta.

Fredrik Lindström och Kristian Luuk i På spåret i SVT.
Foto: Bo Håkansson/SVT

I år tas årtalsfrågan bort. Och Kristian Luuk, som har varit programledare i programmet i hela 13 säsonger, rustar sig nu för tittarnas reaktioner.

– En del kommer säkert att tycka att det är fruktansvärt att vi tagit bort årtalsfrågan, säger han till TT.

Men när ett moment plockas bort ersätts det naturligtvis av något annat.

I år är får programmet i stället en helt ny kategori vid namn ”Närmast vinner ” som går ut på att lagen får se en händelse på film som de sedan ska pricka in på en karta. Närmast vinner.

– Det görs med hjälp av raffinerad teknik från SVT:s grafiska avdelning i Växjö där man kan zooma sig ned på några hundra meters avstånd om det skulle behövas. Vi delar ut tre poäng till den som är närmast, säger Kristian Luuk till TT.

”Märker tydlig trend”

Förra året hade programmet 2,7 miljoner tittare. Och även om Kristian Luuk tidigare nämnt att han inte kommer vara programledare för all framtid är det fortfarande han och Fredrik Lindström som leder vägen.

– Problemet är att de senaste åren av någon anledning har varit roligare än på länge, det ”levlade” upp. Kanske har det att göra med att vi kan fokusera på detaljer, på att göra programmet ännu bättre och roligare och vi märker också att det är en tydlig trend att yngre börjar titta på programmet, säger han till Nyhetsbyrån.

Lagen i ”På spåret”

På spåret har säsongpremiär nu på fredag.

Marcus Oscarsson
Foto: TV4

I grupp 1 tävlar Carina Bergfeldt tillsammans med Marcus Oscarsson, Marcus Samuelsson och Jason ”Timbuktu” Diakité, samt Dilan Apak och Moa Lundqvist.

I grupp 2 tävlar Agnes Wold och Christer Lundberg, Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg, och Hanna Hellquist och Ina Lundström.

Agnes Wold
Agnes Wold hade hårda krav på SVT för att medverka i ”Skavlan”Foto: Thomas Johansson / TT

Och den tredje gruppen består av Patrik Arve och Irena Pozar, Jonatan Unge och Cecilia Düringer samt Farah Abadi och Johan Glans.

Vad tycker du om ändringen? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.