Därför försvinner Tilde de Paula från Nyhetsmorgon – omedelbart

Tilde de Paula Eby, 45, har haft en intensiv vinter och vår i TV4.

Den populära programledaren, som vunnit pris som årets kvinnliga programledare vid tv-galan Kristallen två år i rad, leder ju Nyhetsmorgon tidigt om morgnarna i direktsänd tv. Förutom detta så har hon varit aktuell i Let’s dance som ju sänds på fredagskvällarna i samma kanal.

Nyligen meddelade TV4 att Tilde de Paula kommer att plockas bort från sitt uppdrag som programledare för Hela Sverige bakar, som hon lett ända sedan 2012. I det programmet, där deltagarna tävlar om vem som är bäst på att baka, kommer hon att ersättas av Tina Nordström och Johan Östlin.

Anledningen till att hon plockas bort där är för Tildes egen skull.

– Tilde har byggt ”Hela Sverige bakar” till den stora succé som det är i dag och vi är mycket tacksamma över det. Men hennes tunga arbetsbelastning med ”Nyhetsmorgon”, ”Let’s Dance” och den kommande valbevakningen har gjort att vi tvingats konstatera att vi inte kunde få plats med ”Hela Sverige bakar” i det pusslet, sa Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4, då i ett pressmeddelande.

På onsdagen kom också beskedet att Tilde kommer att göra ett uppehåll också på Nyhetsmorgon. Men tittarna kan vara lugna – hon kommer tillbaka…

Tilde har under våren programlett Nyhetsmorgon med flera av sina härliga kollegor som till exempel Jesper Börjesson…

https://www.instagram.com/p/Bj33LpWnmR-

…och nye kollegan Sebastian von Sivers Haage!

https://www.instagram.com/p/Bh8HLScHW4q

Han ersatte Peter Jihde och har fått fina recensioner från tv-tittarna.

https://www.instagram.com/p/Bj6Y68Knut1

Men våren har varit ännu mer intensiv än så för den populära programledaren. Förutom tidiga morgnar i direktsänd tv, har hon också lett Let’s dance på fredagskvällarna tillsammans med David Hellenius. Årets säsong togs som bekant hem av artisten Jon Henrik Fjällgren och Katja Lujan.

https://www.instagram.com/p/BjkljCOH4fu

I veckan har Tilde som vanligt programlett Nyhetsmorgon. Här i ett inslag där Sebastian fick prova att ge blod. Det råder nämligen blodbrist i landet och Tilde uppmanade i veckan sina följare på Instagram att också ge blod.

Men nu är det alltså snart dags för Tilde att ta en liten paus.

https://www.instagram.com/p/BkMaBPzHkLD

Det var på onsdagsmorgonen som Tilde själv meddelade på sociala medier att hon kommer att göra ett ännu större avbrott från TV4 än ”bara” Hela Sverige bakar. Också  flaggskeppet Nyhetsmorgon kommer få klara sig utan henne.

https://www.instagram.com/p/BkPctpcnjhF

Nu är det nämligen dags för Tilde att gå på lite välförtjänt sommarledighet. Här poserar hon på bild tillsammans med TV4-kollegan Rania Shemoun.

”Den här proffsiga bönan är en av alla fina arbetskompisar som gör jobbet till världens roligaste jobb! Men, efter klockan 10 är det semester för mig!”, skriver Tilde.

https://www.instagram.com/p/BkPCOJDHrGF

Hur länge Tilde kommer vara borta är oklart.

– Jag är alltid ledig på sommaren, jobbar hårt under vintern och försöker alltid vara ledig med barnen minst 8 veckor, har hon tidigare sagt i en intervju med Hänt.

Förra sommaren var Tilde på semester under sommaren med kollegan David Hellenius och dennes fru Renée Nyberg.

Dela gärna om du också vill önska Tilde en skön och välförtjänt sommarsemester med familj och vänner! 

Hoppas du kan ladda krafterna och komma tillbaka som Super-Tilde efter sommaren!