Foto: TT/SVT

Därför lämnar Malin Olsson tittarfavoriten ”Vem bor här?” efter alla år – beslutet är fattat: ”Tufft”

Malin Olsson lämnar ”Vem bor här?”.
Efter tio år som programledare för SVT:s tittarsuccé tackar programledaren för sig.
– Jag lämnar på topp, säger hon till TT.

Livsstilsprogrammet ”Vem bor här?” sjösattes av SVT år 2014 och blev omedelbart en tittarfavorit.

Med rutinerade programledaren Malin Olsson vid rodret fick tv-tittarna följa hur ett antal deltagare öppnade upp sina hem för kamerorna. De fem olika främlingarna får sedan, i slutet av programmet, gissa vem som bor var.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20180530 Malin Olsson, en av programledarna i "Sommarlov" i SVT, som i år firar 40 år i rutan. Varje sommar sedan 1978 har SVT sänt program för sommarlovslediga barn. Foto: Anders Wiklund / TT
STOCKHOLM 20180530 Malin Olsson, en av programledarna i ”Sommarlov” i SVT, som i år firar 40 år i rutan. Varje sommar sedan 1978 har SVT sänt program för sommarlovslediga barn. Foto: Anders Wiklund / TT

Den 26 augusti är det säsongspremiär för den nya säsongen av ”Vem bor här?” – och precis som tidigare är det Malin Olsson som är programledare.

Men det kommer samtidigt att bli hennes sista insats i programmet.

Malin Olsson lämnar ”Vem bor här?”

Nu kommer nämligen beskedet att Olsson tackar för sig – efter tio års tid som värd för ”Vem bor här?”. SVT-profilen har själv fattat beslutet.

– Jag har kuskat land och rike runt i tio år och fått titta in i 500 hem, det har verkligen varit jättekul! Men jag har två barn hemma och det är tufft att lämna dem tio veckor varje år, säger hon till nyhetsbyrån TT.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TT/SVT

Hon hoppas samtidigt att programmet kommer att fortsätta leverera kvalitets-tv, även efter att hon lämnat över skutan till sin efterträdare.

– Nu får någon annan ta över och lyfta ”Vem bor här?” mot nya höjder. Jag känner att jag gjort mitt och att jag lämnar på topp, säger Malin Olsson.

I höst syns Malin i SVT Barns program ”Bäst i klassen genom historien”. Hon har tidigare också nyligen medverkat i bland annat ”Komiker utan gränser” i SVT.

Vi kommer att sakna dig, Malin!

Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev