Därför slutade Petra Marklund i Allsången egentligen – privata beslutet bakom kulisserna

Petra Marklund

Foto: SVT/ Instagram

Artisten Petra Marklund var en hyllad programledare för Allsång på Skansen mellan 2014-2015 men valde att hoppa av.

Här är anledningen till varför hon egentligen valde att hoppa av uppdraget.

Petra Marklunds låt ”La la la (never give it up)” under artistnamnet ”September” var en riktig dunderhit när den kom 2003. Och med danshits som ”Satellites” och ”Cry fo you” fick hon snart även en internationell karriär.

När hon senare släppte en platta på svenska och låten ”Händerna mot himlen” nådde publiken var det få som inte visste vem Petra Marklund var och skivan sålde platina.

Petra Marklund ”Så mycket bättre”

2010 var hon med i den första upplagan av ”Så mycket bättre” där hon fick sällskap av Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Han är Petra Marklunds man

Det var också i programmet ”Så mycket bättre” som Petra Marklund, idag 39, träffade sitt livs kärlek.

Under programmets gång blev de nämligen inte bara hitmakeri, även kärleken fick sig ett uppswing. Petra föll nämligen för producenten Niklas Bergwall.

Petra Marklund barn

Idag har paret två barn tillsammans, Edda och Dante. Familjen bor i en villa i Enskede.

 – Jag brukar alltid säga när jag skrivit en låt, nu var det ju tolkningar, men att det är mina barn. Låtar får egna ben, de vandrar var som helst. Men vi lyckades ju göra riktiga bebisar, så man skulle kunna säga att hela ”sliding doors”-grejen… Att vem vet, jag hade kanske inte haft min familj?, sade Petra Marklund i jubileumsprogrammet av ”Så mycket bättre”

2021 släppte hon låten ”Dom kallar mig för” som handlar om livet som småbarnsmamma.

”Dom kallar mig för (mamma, mamma, mamma)
Dom kallar mig för (mamma, mamma, mamma)
Jag torkar en tår
Plåstrar ett sår
Snubblar på lego
Dom kallar mig för (mamma, mamma, mamma)
Dom kallar mig för (mamma, mamma, mamma)
Och ännu en kväll
Jag inte fick själv
Mitt dagliga epos”

Därför hoppade Petra Marklund av Allsång på Skansen

Åren 2014-2015 som svenska folket fick njuta av Petras härliga popstämma då hon som programledare för Allsång på Skansen höll i sångfesten i tv på tisdagarna.

Men efter två somrar som allsångsledare fick det vara nog.

Under slutminutrarna av säsongsavslutningen 2015 berättade Petra Marklund att hon valt att avsluta jobbet som programledare helt.

”Nu är mitt sommarjobb slut. Det här har varit en jättehäftig resa. Men för mig så väntar nya utmaningar i höst, som låtskrivare och artist som är mitt vanliga jobb. Därför avslutas min allsångsledarresa här. Mitt sommarjobb är över. Därför vill jag tacka er från mig själv. Det här är svårt. Jag kommer att minnas det här för resten av mitt liv”, sade en tagen Petra Marklund från scenen då.

Foto: Wikimedia commons/Instagram

I stället ville Petra gå tillbaka till sin artistkarriär och bara fokusera på att skriva låtar och turnera. Schemat gick helt enkelt inte ihop för att göra båda.

– Jag tycker att det är tråkigt, men jag har förstås respekt för beslutet. Jag hade hoppats på minst ett år till. Man ser att hon har väldigt roligt och det går väldigt bra, så det fanns mer att ge. Men hon slutar för att hon vill hoppa tillbaka till att bara vara artist och skapa musik, sade Thomas Hall, SVT:s programchef för nöje till Aftonbladet.

Petra Marklund Allsång på Skansen 2023

Men under näst sista avsnittet av Allsång på Skansen 2023 kliver hon åter igen upp på Sollidenscenen.

Under kvällen kommer hon dela scen med bland andra Nordman och Naod, och Darin som kvällen till ära står i rampljuset en hel timme i ”Allsångsscenen är din”.

— Darin är så fruktansvärt bra, för det är så tydligt att han älskar det han gör och han kör sitt eget race. Han är en artist ut i fingerspetsarna, han är väldigt inspirerande, säger Petra Marklund till TT.

Den här gången kommer hon framför sin nya låt ”Oceans of love” som inte bara är årets Pride-låt utan också markerar hennes 20-årsjubileum.

— Den här låten handlar om att det finns så mycket kärlek där ute, och att vi alla har rätt att bli kära i vilka vi vill och få vara exakt den man känner att man är. Det är en låt som handlar om att få falla fritt i en euforisk kärlek, säger hon till TT.

I intervjun lovar hon ännu mer ny musik till publiken i framtiden.

— Jag har skrivit en massa musik under lång tid nu, och jag har en massa roliga saker att göra framöver.

Exit mobile version