Därför slutar stjärnan spela tittarfavoriten Vera – lägger ner efter 14 år: ”Jag är ledsen”

En tv-epok går i graven.
Här kommer sorgesamma nyheter för alla som älskar tv-serien ”Ett fall för Vera”.
Skådespelaren Brenda Blethyn ska nämligen sluta i rollen som detektiv Vera Stanhope, skriver Mirror.
Här förklarar hon varför.

Skådespelaren Brenda Blethyn har gestaltat sitt kanske livs bästa roll i form av detektiven Vera Stanhope i 13 säsonger. Polisen har blivit en tittarfavorit tack vare sin syrliga charm och kaxiga attityd, samtidigt som hon alltid har hjärtat på rätt ställe.

I dramaserien tar sig Vera an mordmysterier i det vackra landskapet i Storbritannien. Tillsammans med sitt team – som genom åren bland annat bestått av kollegorna Aiden Healy (spelad av Kenny Doughty), David Leon (Joe Ashworth) och så förstås veteranen Kenny Lockhart med sin skottska accent (spelad av skådespelaren Jon Morrison) – löser Vera kluriga mordgåtor.

Artikeln fortsätter under bilden.

Vera Stanhope (Brenda Blethyn) m fl i "Ett fall för Vera". Foto: Helen Williams/ITV
Vera Stanhope (Brenda Blethyn) m fl i ”Ett fall för Vera”. Foto: Helen Williams/ITV

Serien är baserad på den hyllade författaren Ann Cleeves kriminalromaner, och hade premiär redan 2011. Sen dess har tv-serien blivit väldigt populär – både på de brittiska öarna och i Sverige.

Dramaserien har hittills producerats i 13 säsonger fördelade på över ett 50-tal avsnitt. Under 2025 väntas den nya säsongen, som är nummer 14 i ordningen, till brittisk tv.

Men nu står det alltså klart att detta blir den sista med Blethyn i huvudrollen.

Hon ska nämligen sluta som Vera.

Den i dag 78-åriga tv-legendaren hänger alltså upp sin karaktäristiska hatt och rock för gott.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock

I ett känslosamt uttalande förklarar stjärnan sitt beslut:

– Att arbeta med Ett fall för Vera har varit en fröjd från början till slut och jag är ledsen över att säga ”cheerio”. Men jag är så stolt över våra prestationer under de senaste 14 åren. Jag kommer att vara evigt tacksam för den underbara Ann Cleeves som skapade Vera, och till Elaine Collins som lämpligt nog såg till att kasta in mig i rollen, säger Brenda Blethyn i ett uttalande enligt Mirror.

Hon fortsätter:

– Producenterna och drömkollegorna har varit fantastiska och jag kommer att sakna dem, men jag kommer inte att glömma deras enorma talang, kamratskapet, skratten eller vänligheten vi delade eller vänskapen mellan folket i nordost och våra fans över hela världen. Tack från djupet av mitt hjärta.

Kate Bartlett, producent bakom ”Ett fall för Vera”, hyllar i dag sin kollega och kallar Blethyns insats som Vera för ”ikonisk”.

– Vi kommer alla att vara väldigt ledsna över att säga hejdå till Brenda och alla inblandade i att göra showen, säger hon.

I Sverige har tittarna kunnat följa Vera i såväl SVT som TV4.

Är du ledsen över att Brenda slutar i sin roll som Vera? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev