Därför splittrades Kikki, Bettan och Lotta – tragiska sanningen bakom beslutet: ”Kämpigt”

Kikki Danielsson, Elisabeth ”Bettan” Andreassen och Lotta Engberg har varit vänner genom många år och har till och med tävlat i Melodifestivalen tillsammans.

Men succégruppen splittrades till slut –  här är sanningen bakom beslutet. 

För oss som har hängt med ett tag har säkert hört Mello-klassikern ”Vem e’ de’ du vill ha”. En låt som kammade hem en tredjeplats i den stora finalen.

Bakom schlagerdängan stod succétrion Kikki, Bettan och Lotta. En grupp fenomenala sångerskor bestående av Kikki Danielsson, Elisabeth ”Bettan” Andreassen och Lotta Engberg. 

Kicki, Bettan och Lotta
Foto: Ulf Palm/TT

Efter medverkan i Melodifestivalen följde också en krogshow, men sedan 2004 har det varit tyst från vännerna. I stället har de satsat på sina individuella karrirärer. 

Trots att vi fått följa var och en av dem i deras karriärer var deras splittring oväntad. 

Därför splittrades Kikki, Bettan och Lotta

I dokumentären Kikki Danielsson – ett porträtt avslöjas att en av anledningarna till uppbrottet var att Kicki Danielsson led av missbruksproblem, skriver Femina.

Lotta Engberg
Foto: TV4

I dokumentären berättar Lotta Engberg om hur roligt de tre hade tillsammans men också om den mörka tiden då hon utan framgång försökte hjälpa Kikki Danielsson.

– Perioden med Kikki, Bettan & Lotta var till åttio procent bara glädje. Tre tjejer som får samarbeta, och den musikaliska styrkan vi hade tillsammans. Men sen var det kämpigt för Kikki mådde inte bra. Givetvis försökte Bettan och jag hjälpa henne men det är inte lätt att hjälpa när man kanske inte vill bli hjälpt, säger Lotta Engberg i dokumentären.

Kikki Danielssons livsändring

Kikki Danielsson
Foto: Johan Engman/TT

Idag är Kikki Danielsson nykter men i dokumentären berättar hon själv om de tuffa åren men också om den stora vändningen. 

– I dag har jag fått en ordentlig skjuts. Jag kände det 2009 när jag träffade Sulo i Så ska det låta. Jag visste inte vart jag skulle bo. Vända tillbaka till Skåne eller Småland? Det hände enorma saker i mig när jag blev mormor. Det var helt sagolikt. Jag får nypa mig i armen.