Därför syns inte Per Morbergs fru i tv – trots Malous vädjan

Per Morberg är en av våra mest kända kockar som gett ut flera matböcker. Han är också tv-profil och har varit med i många olika program genom åren.

Nyligen gästade han Malou von Sivers show ”Efter Tio” i TV4, och då förklarade Morberg varför hans fru Inese inte är med i tv-programmet, skriver Expressen.

I direktsändningen skickade Per en kärlekshälsning till frun, och när det visades upp ett klipp från hans kommande tv-program som heter ”Morberg lagar”, som ska visas på webben, fick tittarna se Inese i rutan. Då passade Malou von Sivers på att inflika med:

– Där är Inese. Som vi har bjudit in så många… säger programledaren Malou von Sivers, innan hon avbryts av sin gäst Per.

Foto: TV4

Inese och Per Morberg har varit ett par i 38 år och har fem barn tillsammans. Men när Malou påpekar att hon flera gånger frågat om inte Inese också kan vara med i hennes tv-program svarar Per så här:

– Kan inte Inese vara med? Nej, det kan hon inte. Hon var där ett litet ögonblick. Hon är hemlig. Hon är värre än Garbo. Hej älskling. Tänk på mig i dag, jag gör det, säger Per Morberg.

I intervjun fortsätter han:

– Ska vi stå här hela inslaget? Ska vi aldrig sitta där och vara vuxna?

STOCKHOLM 20080908 Skådespelaren och kocken Per Morberg med hustrun Ines medverkar i ”Svenska Kalenderflickorna med kalendermän 2009”. Foto: Janerik Henriksson / TT

Men i somras var paret med i en dokumentär i Sveriges Radios P1 där de berättade om sin kärlek.

– Det var själarnas möte, säger han.

– Jag hade aldrig trott att jag skulle ha en sån här lång relation med Per, säger hon.

Per berättade då om sina starka känslor för sin fru.

– Det är en helt unik människa. Och så otroligt vacker i ceriserött och purpur. Ju äldre hon blir desto vackrare blir hon. Det är en livskamrat, sade Per Morberg i radioprogrammet, uppger Expressen.

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/11794198″ /]