Därför tar Jenny Strömstedt paus – nu tackar TV4-profilen för sig

Jenny Strömstedt

Foto: Tv4

Programledaren Jenny Strömstedt är en av Sveriges mest folkkära profiler.

Med rak hand, glimten i ögat och ett genuint intresse för sina gäster guidar hon tittarna genom Nyhetsmorgon.

Men nu får tittarna klara sig utan favoriten.

Jenny Strömstedt har jobbat som programledare för Nyhetsmorgon sedan 2005 och är idag är en av våra mest älskade tv-profiler.

Genom åren har vi sett henne leda allt från partiledardebatter till att följa gäster som ska skrapa trisslotter i rutan.

Tidigare var vi vana att se henne på vardagarna tillsammans med kollegan Steffo Törnquist, men sedan en tid tillbaka har Jenny valt att enbart sända Nyhetsmorgon på helgerna.

– Jenny orkade inte riktigt de tidiga mornarna på samma sätt som jag, hon gör ju en del annat också, Tillsammans med Strömstedt och lite sånt. Så då pausade vi ett tag, det är mycket enklare att köra helgerna som hon gör. Och det var för hon inte orkade helt enkelt, har Steffo berättat för Svensk Damtidning.

Foto: TV4

Jenny Strömstedts liv utanför Nyhetsmorgon

På sidan av har hon också en podcast tillsammans med trädgårdsmästaren Victoria Skoglund. Tillsammans släppte de också boken ”Ett år av liv i trädgården”.

Jenny Strömstedt har också programserien ”Tillsammans med Strömstedt” som hon leder tillsammans med maken Niklas Strömstedt.

I relationsprogrammet ”Tillsammans med Strömstedts” möter de kända par för tänkvärda och ärliga samtal om att leva tillsammans.

Genom åren har det träffat mängder av kända par, bland andra Måns Zelmerlöw och hans fru Ciara, Christina Schollin och Hans Wahlgren och Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen, bara för att nämna några.

Foto: TT/Instagram

Men förutom att vara just en framstående tv-profil är hon också mamma till tvillingdöttrarna Kitty och Mika som idag är 23 år gamla.

– Vi har så roligt tillsammans. De är så intresserade. De upplever just nu sig själva som väldigt kompetenta. De har vidgat reviret och tar sig till sina kompisar själva, de är inte beroende av att jag ska skjutsa och lämna och hämta överallt. Men tycker fortfarande att jag är en ganska bra person i deras liv, har Jenny tidigare berättat för Mama.

Därför försvinner Jenny Strömstedt från rutan

Men nu tvingas tittarna klara sig utan den skickliga programledaren i rutan.

Under lördagen meddelade Jenny nämligen att det var hennes sista sändning, innan hon stämplar ur för semester, enligt Svensk Dam.

– Sista sändningen innan semestern Jenny! säger en kollega i ett klipp på Nyhetsmorgons Instagram.

– Jag vet, jag kommer att helga den här sändningen extra mycket för jag kommer längta tillbaka hit. Jag kommer i slutet av juli, svarar Jenny då.

Exit mobile version