Därför vägrar Simon Cowell låta sitt enda barn ärva förmögenheten – beslutet för sonen Eric

Simon Cowell gick från en okänd skivbolagsarbetare till en av de mest inflytelserika personerna inom showbranschen.

Den brittiska producenten och tv-stjärnan har skapat ett enormt imperium och har varit stjärndomare i flera talangprogram.

Talangshowerna gav Simon en annan typ av publik, och hans unika, ofta brutalt ärliga inställning har visat sig vara ganska populär.

Kanske är det en av anledningarna till varför han har tjänat så mycket pengar.

Faktum är att Simon Cowell har fått miljoner och åter miljoner dollar under åren.

Men hans enda barn kommer inte ärva en krona.

Simon Cowell fick ett jobb inom musiken efter att han hoppade av skolan.

Hans far kunde anställa honom som assistent på skivbolaget EMI, där hans ansvar var att hitta nya talanger och utveckla artister.

När han flyttade uppåt på karriärstegen hos EMI, startade han två egna musikbolag, även om dessa inte nådde någon stor framgång då.

Han flyttade hem till sina föräldrar; något som kunde ha knäckt vem som helst. För Simon Cowell var det dock en ”lättnad”.

”Jag åt god mat varje kväll hemma. Jag var riktigt nöjd, verkligen.”

Simon Cowell
Foto: Shutterstock

Cowell började om och grundade S Records Label, där han fick pojkband som 5ive och Westlife.

Han signade även artisten Jerome, som spelade in Righteous Brothers hit ”Unchained Melody” 1995. Det visade sig vara en bästsäljande singel.

Det var dock genom talangshower som Simon själv skulle bli berömd.

”Min talang är att skapa saker som allmänheten kommer att gilla,” förklarade han. ”Jag är bara intresserad av att tjäna pengar, för mig själv och de jag jobbar för. Jag menar, det är absolut det enda kriteriet jag har”.

Framgångar i tv

År 2001 skulle underhållningsvärlden bevittna något storslaget.

Tillsammans med Spice Girls manager Simon Fuller skapade Simon Cowell programmet ”Pop Idol”, där han medverkade som domare.

Showen blev en dundersuccé bland tittarna och Simon blev en megakändis över en natt.

Hans tighta T-shirt och nu klassiska slagord, ”Jag menar inte att vara oförskämd men…,” blev ett varumärke.

Bara ett år senare tog Fox programmet. Nu bar det av mot USA, och Simon hade helt plötsligt blivit en kändis på andra sidan Atlanten.

Den första säsongsfinalen – som Kelly Clarkson vann – lockade mer än 26 miljoner tittare, och Simon förstod snabbt att det fanns en enorm summa pengar att tjäna här.

Simon Cowell
Foto: Shutterstock

Simon Cowells förmögenhet.

Simon förvandlades till mångmiljonär på bara ett par år.

Talangshowerna, inklusive X Factor och America’s Got Talent, genererade enorma summor pengar för honom, såväl som andra skivbolag, och 2006 fick han ett nytt avtal.

Cowell förblev domare i American Idol i ytterligare fem år – och detta gav honom en stor summa pengar.

Simon Cowell, Paula Abdul och Randy Jackson var juryn när American Idol hade premiär.

Det började som ett intressant projekt, men det växte snabbt till att bli en av de mest populära programmen på tv, som förändrade många människors liv och gav publiken artister i världsklass.

Två av de mest anmärkningsvärda vinnarna genom åren har varit Carrie Underwood och Kelly Clarkson – i framtiden kommer säkert många fler att komma.

Simon Cowell
Foto: Shutterstock

Simon stannade i programmet i totalt nio säsonger. Han skapade också X Factor för både USA och Storbritannien, och grundade produktionsbolagen Syco TV, Syco Film och Syco Music.

Tjänade 36 miljoner dollar på ett år

Cowell var domare i både The X Factor i USA och Storbritannien.

Samtidigt var han också domare, såväl som exekutiv producent, på America’s Got Talent och Britain’s Got Talent.

Även om han var domare i många shower, förblev en sak densamma.

Hans råa, nästan oförskämda, attityd fanns kvar. Men samtidigt hade han inga problem med att bli känslosam när han hörde något vackert.

Samtidigt som Simon har setts skratta vid roliga auditions, har han också kunnat skratta hela vägen till banken.

Enligt CNN, tjänade Simon Cowell svindlande 36 miljoner dollar (motsvarande cirka 380 svenska miljoner kronor) bara under 2008.

Enligt Celebritynetworth.com,  tjänade han 45 miljoner dollar 2017, och året efter 41 miljoner dollar. 2020 tog Simon Cowell in mer än 50 miljoner dollar (motsvarande cirka 529 miljoner svenska kronor).

Simon Cowell
Foto: Shutterstock

Totalt har Simon Cowell ett nettovärde på 600 miljoner dollar. Han skänker en del av sina pengar varje år till olika organisationer.

Under covid-19-pandemin donerade han 1,5 miljoner dollar till Feeding America och Feeding Britain.

LÄS MER: Simon Cowell gick ner 20 kilo efter sin olycka – nu ser han helt fantastisk ut

Simon Cowells ingrepp

Med alla dessa pengar kan man göra i stort sett vad du vill.

Cowell köpte sig en stor Malibu-herrgård strax utanför Los Angeles, Kalifornien, och har fokuserat en hel del på att förändra sitt utseende.

Till exempel har han haft flera injektioner och botox i ansiktet under de senaste åren.

Enligt Hello Magazine, var han faktiskt en av de första manliga tv-stjärnorna som erkände att han tog botox.

2018 berättade Cowell för The Sun att han hade genomgått en icke-kirurgisk ansiktslyftning.

”Det finns massor av saker du kan göra nu. Du behöver inte bara fylla på ditt ansikte med filler och Botox, sa Cowell, citerat av Hello.

Simon Cowell
Foto: Shutterstock

”Det gör jävligt ont men du blir av med solskador och drar ur all skit För mig nu handlar det om att ha ren hud. Om du har ren hud ser du bättre ut. Men du måste vara väldigt försiktig med en del av det här”.

”Troligen gjort lite för mycket”

Cowell tillade att han som använde Botox faktiskt ”lade till 10 år” till hans tv-karriär, som har varit mycket framgångsrik.

Han erkänner dock att han nog gick lite för långt.

”Förhoppningsvis ser jag bättre ut nu – jag hade förmodligen lite för mycket Botox för ett par år sedan, eftersom alla på TV har det,” sa han.

”Nu gör jag ansiktsbehandlingar, men inget är extravagant för tillfället. Jag har en tjej som kommer hit och gör en fantastisk ansiktsmassage – det är väldigt avslappnande”.

På senare tid, även om han fortfarande arbetar hårt med flera av sina företag, har Simon också blivit en familjefar.

2013 meddelade han och hans flickvän Lauren Silverman att de väntade sitt första barn. På Alla hjärtans dag 2014 välkomnade de sin son, Eric.

Se klippet när Simon tog med sin son till amerikanska ”Talang”:

”Att träffa Lauren och bli pappa är det mest fantastiska som hänt i mitt liv”, sa Cowell, då 54 år gammal.

Simon Cowells hälsokamp

Cowells familj stortrivs med livet tillsammans, samtidigt har Simon haft flera problem med sin hälsa.

I oktober 2017 fördes han akut till sjukhuset efter att ha svimmat och fallit ner för trappa. Hans representant beskrev det som ”en skrämmande morgon”, och det fastställdes senare att fallet berodde på lågt blodtryck.

Efter olyckan träffade han en läkare som sa till honom att han var tvungen att ändra sin kost och inte konsumera rött kött, vete, mejeriprodukter, gluten eller socker.

Simon Cowell
Foto: Youtube

”Jag tänkte hur är det med alkohol? Det är allt jag bryr mig om”, minns Cowell i en intervju med Extra. ”Och han sa, ‘Kanske inte riktigt lika mycket som du druckit tidigare’.”

Simon Cowell har genomgått en otrolig hälsoresa under de senaste åren.

På bara 12 månader gick Simon ner 25 kilo.

”Jag tror att jag har tappat 27 kilo sedan jag började med den här dieten för ett år sedan. Jag lagar lite mat. Jag tränar”, sa han till Extra, enligt Hello Magazine.

LÄS MER: Simons stora favorit intar scenen – rörs till tårar mitt i makalösa sånginsatsen

Svåra olyckan i hemmet

Men 2020 var Simon med om en annan allvarlig olycka när han ramlade av sin elcykel på innergården till sitt hem i Malibu, Kalifornien.

Han fördes till sjukhus och opererades akut.

Cowell ”mådde” bra efter den sex timmar långa operationen, då läkarna försökte reparera hans brutna rygg.

”Några goda råd… Om du köper en elektrisk terrängcykel, läs manualen innan du cyklar den för första gången”, skrev Cowell på Twitter och tackade fans och vänner för deras ”vänliga meddelanden.”

Även om hans meddelande verkade lugna hans fans, var saker och ting inte riktigt så positiva som de kunde ha varit.

När han pratade med ExtraTV förklarade Cowell att han blev chockad när han såg röntgenbilden.

”Jag visste att jag hade brutit ryggen direkt när jag landade. Det var verkligen, riktigt plötsligt och det gjorde ont, säger han.

– Det kunde ha varit mycket värre. När jag såg röntgenbilden kunde jag nästan ha krossat min ryggrad i bitar, så jag hade bokstavligen inte kunnat gå.”

Läkare sa till honom att han skulle lägga sig ner och vila, och han visste att han inte fick röra sig. Cowell gjorde dock tvärtom.

Enligt en källa till  People gick han omkring bara två dagar efter operationen.

”Jag tänkte, ‘jag måste gå in i huset igen för jag kan inte ligga där’, och fick bäras in i mitt sovrum, som är precis där i början av huset. Och jag ligger där och håller på att svimma… Det var overkligt”, sa han.

Svåra återhämtningen

Simon Cowell sades ha testat en ny elcykel med sonen Eric. Det svåraste för honom var att återhämta sig från olyckan hemma, vilket han tyckte var pinsamt att göra inför sin son.

”Jag skämdes så mycket över att komma hem när jag såg ut att vara 100 år eftersom jag inte kunde gå, och jag har dessa metallstavar i ryggen och dessa skruvar,” förklarade Cowell. ”

Jag sa: ‘Lauren, jag vet bara inte hur jag ska förklara det för Eric.’ Hon sa uppenbarligen något till honom för han kom in och jag låg i sängen och han sa: ‘Pappa, du är som Ironman’ och jag tyckte att det var det sötaste jag hört och det betydde mycket.”

Att återhämta sig från olyckan har tagit lite tid.

Och han gör det på ett imponerande sätt.

Simon Cowelll
Foto: Shutterstock

Enligt Daily Mail har Simon gått flera mil varje vecka för att hjälpa till med att återhämta sig från sin skada.

Han håller affärsmöten varje morgon och går flera timmar varje dag.

Simon Cowells son

Genom att bygga sitt imperium har Simon tjänat en förmögenhet på flera miljoner dollar. Det visar sig dock att han inte vill dela pengarna med sitt barn.

Det är viktigt att lära sig vikten av pengar, och om du har föräldrar med en stor förmögenhet kan saker och ting förväntas bli lättare, eller hur?

Men genom åren har vi sett kändisar berätta att deras barn inte kommer att ärva ett öre av deras förmögenhet.

Simon Cowell är en av dessa – eftersom han verkligen tror att hans barn borde skapa sin egen förmögenhet.

”Jag kommer att lämna mina pengar till någon. En välgörenhetsorganisation, förmodligen. Jag tror inte på att gå vidare från en generation till en annan, säger Simon till The Mirror och tillade:

”Ditt arv måste vara att du förhoppningsvis gav tillräckligt många människor en möjlighet, så att de kunde göra något bra, och du gav dem din tid, lärde dem vad du kan”.

Idag har Simon Cowell bara ett barn – en 8-årig pojke som heter Eric.

När Simon Cowell träffade Erics mamma, Lauren Silverman, var hon gift med en av Cowells nära vänner, Andrew Silverman.

2013 kom nyheten att paret väntade sitt första barn tillsammans. Lauren var fortfarande gift med Andrew, men i slutet av året skilde de sig.

På Alla hjärtans dag 2014 föddes Eric och medan Cowell var överlycklig över att bli pappa, kämpade han med det till en början.

Simon, som aldrig förväntade sig att bli pappa, var inte stolt över sin affär.

”Det är inget jag är stolt över eller ville hända när det gäller att skada någon. Det bara hände”, sa han.

Men idag kunde han inte vara lyckligare. På många sätt är pappa-son-duon väldigt lika. Enligt Simon uppskattar de samma saker – Scooby Doo, Disney-filmer och att skratta åt hundarna.

”Han är det mest fantastiska som någonsin hänt mig. Jag avgudar honom, sa Simon.

Eric är uppkallad efter Cowells döda far, Eric Selig Phillip Cowell, som dog 1999.

Nyligen berömde Simon också sin son för att han fick honom att sluta ta fillers och injektioner i ansiktet. Det gick så långt att Eric blev rädd för sin fars förändrade ansikte.

”Det fanns ett skede där jag kanske har gått lite för långt. Jag såg en bild på mig från ”före” häromdagen, och kände inte igen mig ”, sa Simon till The Sun och fortsatte:

”Eric var hysterisk. Det räckte. Det finns inget filler i mitt ansikte alls nu. Noll”, sa X Factor-domaren.

Vi önskar dig allt gott Simon, ta hand om dig! Vad tycker ni om hans beslut att inte låta sonen få ändra något?