David och Renée stora succé – TV4:s stjärnpar kan vinna igen: ”Ska inte sticka under stolen med…”

David Hellenius och Renée Nyberg är två av Sveriges mest älskade programledare och tv-personligheter.

Men inte nog med det, de är även ett av de mest omtyckta och populära kärleksparen.

Under torsdagskvällen sitter de båda antagligen på helspänn, de är nämligen på varsitt håll nominerade till Kristallengalan.

– Ett par som båda två är nominerade för ett pris, det är som jag brukar säga- alltid provocerar det någon, säger David till TV4.

Nu är det äntligen dags för Kristallengalan och under torsdagen ska flera prestigefyllda priser delas ut.

En av kategorierna där en vinnare ska utses är ”Årets manliga/kvinnliga programledare”.

Bland de nominerade finns de mycket folkkära profilerna David Hellenius och Renée Nyberg som båda vunnit priset tidigare.

STOCKHOLM 20200827 Renée Nyberg och David Hellenius blev årets kvinnliga resp manliga programledare under Kristallengalan 2020. Foto: Stina Stjernkvist / TT
Renée Nyberg och David Hellenius blev årets kvinnliga resp manliga programledare under Kristallengalan 2020. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Nu berättar de om sina känslor inför galan.

”Det är ju väldigt speciellt”

David berättar för TV4 att han tycker det är väldigt roligt att de båda är nominerade, även om det kanske sticker lite i ögonen på vissa.

– Det är jättekul. Det är ju väldigt speciellt. Ett par som båda två är nominerade för ett pris, det är som jag brukar säga- alltid provocerar det någon. Men för oss är det ju jättekul, det är klart, det ska jag inte sticka under stolen med. Om båda skulle vinna kan vi ju ha fest ihop, säger han.

Även Renée tycker chansen att vinna känns väldigt rolig och förklarar att hon är oerhört tacksam över nomineringen.

– Jag tror att vi alla, oavsett vad vi jobbar med, blir väldigt glada för att bli belönade för vårt arbete, och det är klart att jag skulle bli otroligt tacksam. Och jag är väldigt tacksam över att bara vara nominerad, säger hon i programmet Efter fem.

Orden till tittarna

I programmet passar de också på att fråga Renée vad hon skulle vilja säga till tittarna.

– Tack, tack, tack. Det betyder allt. Återigen så är det ju för er tittare som vi gör tv. Oavsett om vi underhåller eller upplyser så är det absolut viktigaste att vårt budskap, oavsett vad det är, når fram och uppskattas av våra tittare. Så att bli uppskattad av dem, ja det betyder allt, svarar hon då.

Renée Nyberg, David Hellenius
David Hellenius och Renée Nyberg. Foto: Anders Wiklund / TT / Kod 10040

Vi önskar er båda stort lycka till! Vem tycker du ska vinna? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!