Det här är David Sundin – programledare i Melodifestivalen 2020

David Sundin är en av tre programledare i Melodifestivalen 2020.

Här är lite fakta om komikern som du kanske inte hade koll på sedan tidigare.

David Sundin är född i Väderstad, i Östergötland, uppvuxen i Gimo i Norduppland. Han är 43 år gammal och bor i Stockholm.

Mello 2020 kommer ledas av honom tillsammans med artisterna Lina Hedlund och Linnea Henriksson.

David Sundin programledare Melodifestivalen 2020
David Sundin programledare Melodifestivalen 2020 Foto: Janne Danielsson /SVT

David Sundin spelar ”Dynamit-Harry” i Jönssonligan

Komikern har tidigare arbetat med såväl Alex Schulman som Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. 2008-2009 jobbade han på det som kallades för ”Sveriges största humorsajt” 1000apor tillsammans med Schulman. Och i början på 2000-talet var han inslagsproducent på Filip och Fredriks program ”Öppna dagar”.

I filmen ”Se upp för Jönssonligan” i regi av Tomas Alfredson kommer Sundin att långfilmsdebutera i rollen som Dynamit-Harry under 2020.

Vem är David Sundin – Melodifestivalens programledare 2020?

Åren 2015 och 2016 arbetade David Sundin som manusförfattare till Mello, så detta är inte helt nya marker för honom. Då var Sanna Nielsen och Robin Paulson respektive Gina Dirawi programledare.

David Sundin berättar i en intervju med Aftonbladet att han träffade sin blivande fru Maria på jobbet – med just Melodifestivalen.

– Jo, så blev det ju… (skratt). Maria var projektledare. Det löste sig till det bättre, för det ledde till att vi gifte oss. Nu har hon varit föräldraledig, vår dotter är tio månader. Och Maria har lagt om kursen, hon pluggar psykologi, säger David Sundin, som sedan tidigare har ett till barn, till Aftonbladet.

Många tittare har förmodligen lärt känna David som domare i underhållningsprogrammet ”Bäst i test” tillsammans med Babben Larsson i SVT.

David Sundin ”lider av Åbergs syndrom”

Han påstår sig ”lida” av ”Åbergs syndrom”.

Skådespelaren Lasse Åberg är nämligen en stor förebild – både vad gäller ansiktsbehåring och humor. Dessutom tycker Sundin att det är sympatiskt att likt Åberg hålla barnasinnet uppe.

– Lasse Åberg ser jag verkligen upp till. Att göra många olika grejer, och få göra det som faller en in. Man behöver inte ha formulerat sig som person och tänka att man ska bli bäst på just den här grejen. Jag har verkligen noll behov av att vara bäst. Varken bäst på standup, den bästa skådisen eller den roligaste komikern, men däremot vill jag få göra en massa olika grejer. Då tror jag man har roligare, utan samma press, sade David i en intervju med Café.

Foto: Janne Danielsson /SVT

Dela gärna vidare om du också uppskattar David!

TV: 5 bästa programledarna i Melodifestivalen genom tiderna