Doktor Mikaels ärliga ord – om verkliga känslorna för Lotta Engberg: ”Det här är ju sorgligt att säga”

De är förälskade i varandra.
Nu öppnar doktor Mikael Sandström upp om starka känslorna för Lotta Engberg.
– Jag kan komma med hemska uttalanden och säga såhär ”Jag älskar dig nästan, men inte än”. Och då är jag riktigt allvarlig, för att det är för tidigt, säger doktor Mikael i säsongspremiären av ”Tillsammans med Strömstedts”.

Det började som en oskyldig flört i en intervju med tidningen Aftonbladet. Sedan påbörjades kärlekshistorien mellan tv-läkaren och tittarfavoriten Mikael Sandström, 62, och den folkkära artisten Lotta Engberg, 57.

Nyligen berättade det lyckliga paret att de tagit ett stort steg i relationen – de har köpt hus tillsammans.

Nu är paret, som gärna ser till att hylla varandra när de får chans, aktuella som första gäster i säsongspremiären av TV4-programmet ”Tillsammans med Strömstedts”. I intervjuserien möter journalisten och tv-profilen Jenny Strömstedt tillsammans med maken, artisten Niklas Strömstedt, kända par för att reflektera om livet och kärleken.

På torsdag klockan 21 är det dags för säsongspremiär i TV4.

Foto: TV4

Doktor Mikael och Lotta Engberg ler med hela ansiktet när de tar emot tv-teamet. Efter att de slagit sig ned i soffgruppen resonerar de bland annat kring förälskelse.

Mikael Sandström förklarar också att han tror att älska mycket väl kan vara meningen med livet. Samtidigt menar han att Lotta Engberg under inspelningen befinner sig i förälskelsefasen.

– Det är inte kärlek detta, det är förälskelse. Jag kan komma med hemska uttalanden och säga såhär ”Jag älskar dig nästan, men inte än”. Och då är jag riktigt allvarlig, för att det är för tidigt, säger doktor Mikael i programmet.

Doktor Mikael menar att en förälskelsefas i snitt pågår i ungefär 17-18 månader.

Foto: TV4

Samtidigt tror Sandström att hans egen förälskelse kommer hålla i sig längre än Engbergs.

– Din förälskelse kommer, det här är ju sorgligt att säga, men den kommer gå över före min, säger Mikael och tittar på Lotta.

Den omtyckta tv-doktorn, som också är aktuell med egna showen ”Doktor Mikael Live”, förklarar hur han resonerar.

– Därför att hon ligger före i tid. Hon ligger ett halvår före. Jag är liksom lite ”slowstarter” och tveksam av andra skäl.

Foto: TV4

Doktor Mikael har levt som singel i många år och detta har påverkat hans livssyn.

– Jag har i många år varit fullständigt övertygad om att det bästa ligger bakom mig. Eftersom jag varit singel i 13 år har det varit, ”fine, då är livet så här. Det bästa är borta men det betyder inte att det är dåligt”. Sen har jag flytt till en stor villa och bor själv, ensam i ett decennium. Då finner man sig i det där. Och nu så kanske det inte är så! säger Mikael och brister ut i ett stort leende.

Lotta Engberg nickar.

– Jag fattar vad du menar. Samtidigt är du inte ”slowstarter” för du är inte rädd. Jag är mycket räddare. Du är den som, ”vi kan få det bra tillsammans”. Du är den som säger det och då kan jag lita på det, säger Lotta Engberg.

Därefter möts deras blickar igen i soffan medan Mikael Sandström fortsätter att lägga ut texten.

– Men jag är ju ärlig, och sitter ju här nu liksom. Och älskar dig nästan. Det är inte så tokigt, säger han och får en bamsekram av Lotta.

”Tillsammans med Strömstedts” sänds på torsdag 18 februari klockan 21.00 i TV4, TV4 Play och C More.

Foto: TV4

Ser du fram emot den nya säsongen av intervjuserien med Jenny och Niklas Strömstedt? Dela då gärna vidare det här inlägget och skriv en kommentar!