Doktor Mikael om Tilde de Paulas okända sida – efter åren som kollegor: “Hon är mycket…”

Doktor Mikael, Tilde de Paula

Doktor Mikael, Tilde de Paula

TV4-profilerna Tilde de Paula Eby och Doktor Mikael Sandström har en lång historia tillsammans bakom sig.

De drev Läkarpodden ihop, där de varje vecka reder ut de senaste rönen och myterna kring sjukvård och medicin, och de är även kollegor på TV4 sedan flera år tillbaka.

Nu ger Doktor Mikael Sandström besked på hur deras relation ser ut när kamerorna har släckts.

Sedan flera år tillbaka är Doktor Mikael Sandström ett populärt inslag i ”Nyhetsmorgon”.

För tittarna är han också känd som ”Soldoktorn” och har blivit en riktig folkkär profil i kanalen.

Doktor Mikael blev också en av årets deltagare till Let’s dance till tittarnas stora glädje.

Ingen kunde då ana att han efter första premärprogrammet skulle hoppa av programmet för att bättre kunna hjälpa till i vården under coronakrisen – ett beslut som sedan hyllats stort av våra läsare.

– Jag är bättre på sjukvård än på dans och det är viktigare att jag finns i vården och hjälper människor att jag finns på tv, sa han då i programmet.

När Nöjeslivet träffade Doktor Mikael på pressträffen för årets Let’s dance berättade han att han såg fram emot att få spendera tid med Tilde i Let’s dance, då han saknade henne.

– Oja väldigt mycket. Vi har ju spelat in hundratals poddprogram och man lär ju känna en person som man samtalar med och som man tittar i ögonen timme ut och timme in på ett helt annat sätt, sa han då till Nöjeslivet.

Doktor Mikael om Tildes okända sida

Efter att ha spenderat mycket tid med varandra då de bland annat spelat in ”Läkarpodden” ihop, berättar Doktor Mikael att det finns sidor hos Tilde som få känner till.

– Tilde har en sida som jag inte tror syns så mycket. Hon är mycket snabbare i huvudet än vad somliga tror, det kan jag tala om, säger Doktor Mikael till Nöjeslivet.

Är hon underskattad?

– Ja det tror jag. Det märker jag när vi diskuterar och jag förklarar medicinska skeenden och vi försöker göra det så lätt som möjligt, och jag säger så här och så här, hur ska vi förklara det? Hon fattar hela tiden direkt.

Men för de som ser fram emot en fortsättning på ”Läkarpodden” får ett besviket besked.

– Det är ju ingenting vi kommer att göra nu, men det är alltid kul att lära sig om en annan människas olika sidor, säger Doktor Mikael till Nöjeslivet.

Så fint att se att ni har en riktigt fin relation även utanför kameran. Härliga Doktor Mikael och Tilde!

Exit mobile version